Posten inn i ei ny tid

Privatisering, forandring og kampar står på menyen.


Bokanmeldelse av «Den store forvandlingen», av Jan Ove Ekeberg, Dinamo Forlag 2017.
Forfattaren skildrar på ein god måte dei store endringane kommunikasjonen vår har vore gjennom dei siste 20 åra. Dei siste tjue åra har Posten endra seg meir enn dei fyste 350. Det står mykje interessante faktaopplysningar, og boka har kommentarar frå mange av dei som har vore leiane i Postverket. Maktapparatet som var i sving rundt EØS-avtalens spede barndom nyttår 1994, med statsminister Brundtlands signering 29. desember.


Me får detaljane rundt salet av Postbanken, av det som ein gong var Statens Datasentral (gjennom oppkjøp, fusjonar og sal – det er no det me kjenner som Evry). Boka er godt skreve om Postens historie dei siste tjue åra, og er vel verd å lese for dei postinteresserte, og andre med interesse for samfunn, privatisering, stat og makt. Omstillingsarbeidet i forbindelse med nedbemanningane frå å vere Noregs største arbeidsplass på 1990-talet med nær 30 000 tilsette, som ikkje tok slutt, og fortsett enno. Korleis dette vert løyst, innverknaden frå post-forbunda og prosessane er interessant lesing. At posten har vore arbeidsplass for enkelte familiar i mange generasjonar seier mykje om organisasjonen som i alle fall har vore, og samhaldet. Kva bringer Posten i framtida?
I ein seinare artikkel vil me analysere Posten meir, og skildre meir rundt dette interessante emnet.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Postombæringa i lause lufta

Posten og Brings terminal i Skodje, rett utenfor Ålesund. 																Foto: Posten/Håvard Jørstad

(25 - 2016) Kva med Posten no?Heng postombæringa i lause lufta? Ikkje kjem han laurdagar, ikkje kjem han som A-post og no ska me ha post ...
Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering