I solidaritet med Palestina

Kjære alle sammen!

Takk til der som har møtt opp her – i solidaritet med Palestina! Det er ting vi vil peke på:
Jerusalem (Al Quds) er truet
Jerusalem står sentralt i Palestina-konflikten! Nå er byen truet, av USA og Israel. USA vil godta byen som formelt innlemmet i Staten Israel, i strid med internasjonal lov. Israel endrer byens karakter for å gjøre den angivelig «jødisk», på bekostning av andres rett. Slik legger USA og Israel til rette for fornyet spenning i regionen, og sannsynligvis for nye kriger.
Vi respekterer Jerusalem (Al Quds) med dens enestående status: Den er hellig by for store religioner; er viktig i tradisjonen til folk og nasjoner; er i hjertet til millioner av mennesker, og den står i sentrum for Palestina-konflikten. Jerusalem (Al Quds) har bånd til hele Midtøsten, og langt ut over den. Det er viktig å forsvare Jerusalem!
Jerusalem er okkupert
Jerusalem er okkupert! Én gruppe folk – jøder med sionistisk tenkning – har tatt over byen! De har innlemmet den i en «egen» stat, som først og fremst skal være for denne gruppen; de som angivelig kan anses som jøder. Det gjelder Staten Israel!
Israel er en sekterisk stat! Den er en eksklusiv, og egentlig rasistisk stat! Primært for én befolkningsgruppe; angivelig for jøder! På bekostning av ikke-jøder; palestinere. Som fordrives, og ikke har samme rettigheter.
Men jøder: antisionistiske jøder – er også mot Israel! De setter den opp mot genuin jødedom. Antisionistiske jøder står sammen med palestinerne, i rettferd for Palestina.
Gaza er under angrep
Vi støtter palestinerne i Gaza! De utsettes for rene massakre. Vi kjenner til hva som skjer:
Hundretusener av palestinere – flyktninger, eller etterkommere til flyktninger – er stuet sammen i Gaza, etter tidligere å ha blitt jaget vekk av Israel, fra sine hjem og eiendeler! Israel har drevet – og driver – etnisk rensing! Palestinere/arabere skal bort! – Så sionist-jøder kan ta deres land! Den prosessen stadig pågår stadig.
Palestinere i Gaza lever i «verdens største fengsel». De er omringet at Israel – ved israelske soldater, som skyter sivile, demonstrerende palestinere; i ryggen. Og dreper dem! Etter ordre fra sine ledere – Israels ledere – som med sin sionistiske, rasistiske tenkning anser palestinere som mindreverdige.
Retten til å vende tilbake
Palestinerne har rett til å vende tilbake! Ja, til de hjem og eiendeler som de ble fordrevet fra! Av Israel; av de sionistiske jøder, som har tatt og okkupert deres land: Palestina! Husk palestinernes Right of Return! Som er en menneskerett.
I solidaritet for rettferd
Takk til der som har møtt opp her! For Jerusalem (Al Quds), som er truet; for Gaza, som er under angrep; for palestinerne, som blir etnisk renset, og nektet retten til å vende hjem!
I solidaritet, for rettferd i Palestina.

Fra demonstrasjon for Palestina i Oslo, juni 2018 ved Trond Ali Linstad

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Israel, Palestina og Midtøsten

(Hans Petter Hansen - nr 5 - 2009) Har krigen mellom Israel og Palestina fort til endringer i Midtosten? Det tenkes her ogsa pa eventuelle endringer ...


NYTT BEDRAG OM PALESTINA

(Harald Øystein Reppesgaard - nr 18 - 2010) Så går man på ny rundt juletreet. Man tar hverandre i hendene, ser fromme ut og gir til beste om fred på ...


Fred i Jerusalem, med Palestina

REUTERS/Muhammad Hamed

10 punkter til ettertanke


Trond Ali Linstad
1. Jerusalem (Al Quds, Den hellige byen) er politisk brennpunkt
Krig utgår fra Jerusalem, og fred utgår...

Palestinerne fordrevet foran geværet

 Viktig bok om Palestina!					Palestiner med flagg kaster stein.

Palestinernes rett til å vende tilbake; markeringer i Gaza
Trond Ali Linstad
De fleste palestinere i Gaza, mange steder i resten av Palestina – og ikke...

Stikkord

palestina


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering