EU nekter kunstnere politisk ytringsfrihet

EU-parlamentet har sensurert 12 karikaturtegninger som «provoserende» mot de «europeiske verdier» som EU står for. Tegningene laget av greske kunstnere skulle vises på en utstilling åpnet i Brussel 25. september i forbindelse med 60 år siden underskrivelse av Romatraktaten. Liberaldemokratenes EU-parlamentariker Catherine Bearder avviste 12 av de 28 innsendte bidragene. Her er to av de sensurerte tegningene.
På tavla: «Genevekonvensjonen 1951-2016». Eleven spør: «Lærer, kan vi få en ny Geneve, eller må Nurnberg skje først igjen?»
Vi ønsker Europa uansett om vi spiser steiner.
Bjarne Johansen

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!


Kjempebot for ytringsfrihet

En mann holder en plakat med Stopp - Jaroslaw Kaczynski, leder av det regjerende partiet Lov og orden (PiS) i  Warsaw, Polen																			 REUTERS/Kacper Pempel

Så var det ytringsfriheten gjen: En polsk TV-stasjon, som sympatiserer med opposisjonen, er pålagt kjempe-bot. Mediedekning av polske protester...

Stikkord

kunstnere

kunst


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering