VG Nett beskriver den Cubanske “dissidenten” Guillermo Fariñas som en viktig opposisjonell under overskriften ”Cubanere arrestert for å dele ut flygeblad”

Sannheten om denne mannen er en ganske annen, noe den franske journalisten og professoren Salim Lamrani, grundig avslørte da Europa-parlamentet annonserte at han ville bli tildelt Sakharovprisen “for frihet til å tenke”.Det er tredje gang på ni år at EU dermed tildeler denne prisen til folk på Cuba som jobber for en fremmed, og fiendtlig, makt nemlig USA. Guillermo Fariñas er tidligere soldat og kjempet i Angola mot det rasistiske Aparteidregimet i Sør-Afrika. Han støttet revolusjonen og var, med rette, stolt av faren som hadde kjempet med Fidel mot Batista-diktaturet. Under den spesielle perioden” da økonomien ble vanskelig meldte han seg ut av det kommunistiske ungdomsforbundet. Vel å merke uten politiske begrunnelser.


Det var først i 2003 at Fariñas snudde 180 grader ideologisk og fordømte sine tidligere ideer. Han startet da pressebyrået Cubanacan Press, finansiert av “anti-Castro Cubansk-Amerikanere”, Ifølge USAs nyhetsbyrå Associated Press. Han ble fengslet i ett år for vanlig kriminalitet og vold, noe Lamrani mener Europa-parlamentet fortier fordi det diskrediterer Sakharovprisens ikkevoldslinje.  

Fariñas har en alvorlig kriminell bakgrunn. I 1995 ble han dømt for vold og overfall på en kvinnelig kollega på instituttet hvor han arbeidet som psykolog. I 2002 i Santa Clara, angrep han en gammel mann med en stokk og påførte ham så store skader at han måtte opereres. For denne forbrytelsen ble han dømt til over 5 år i fengsel men ble senere (2003) løslatt av helsegrunner. I 2005 begynte Fariñas en sultestreik for å få installert internett hjemme! Han hadde møter med USAs interessekontor i Havanna, som 
finansierer hans aktiviteter, noe han også innrømmer. Den franske avisen Libéracion skriver at Fariñas ikke benekter at han har mottatt ”donations” fra USAs interessekontor. Her må man huske på at USA er Cubas erklærte fiende som har angrepet landet militært, planlagt 2 militære intervensjoner (iflg. Bob Woodward i Washington Post) og bruker årlig 80 mill. dollar på å destabilisere Cuba. 

Fariñas ble en medie sensasjon i februar, 2010, da han startet en (av over 20) sultestreik for å få satt fri det han kaller “meningsfanger” men som selger sine forrederske tjenester for dollar. US Agency for International Development (USAID), bekrefter at de finansierer cubanske opposisjonelle, og ifølge dem betalte de cubanske “dissidenter” $15,62 millioner i 2009.Hovedparten av disse pengene er ment for folk på bakken på Cuba for å maximere støtten til dem”. Regjeringsorganet USAID har trent hundrevis av journalister som har fått sine arbeider utgitt i internasjonale media. Ja nettopp! VG lar seg enten bruke eller vet ikke bedre. Ifølge offisielle State Department dokumenter er målet “regime change” på øya. Bush jr. lovte f. eks. disse folkene fremtredende posisjoner i samfunnet etter et opprør som USA kunne støtte militært. Nylig sendte disse frilansjournalistene ut meldinger om “arrestasjonsbølge på Cuba. Castro frykter Libya-tilstander.” En historie som var så håpløst på jordet at bare NRK bet på agnet. 



Guillermo Fariñas har total frihet til ytringer. Under sitt sykehusopphold ga han intervjuer til vestlig presse og TV (april 8, 2010) hvor han bl.a. sa at : “Castro regimet er totalt reaksjonært, mangler humanisme, og er så grusomme at de lar opposisjonelle dø i offentlighet”. Han lever i det han kaller et helvete men vil ikke ta imot tilbud om å komme til Spania. Naturlig nok, ettersom pengene fra USA og EU vil slutte å komme når de ikke lenger har bruk for ham. 



Terje Enger
Cubaforeningens leder

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering