• Hjem
  • Leder
  • Konspirasjonsteori så det holder
Skyldes det innvandring? Skogbrann i Greinberget i Hedmark.															Foto: Helitrans / NTB scanpix
Skyldes det innvandring? Skogbrann i Greinberget i Hedmark. Foto: Helitrans / NTB scanpix

LEDER
Joakim Møllersen skriver på bloggen »Radikal Portal» at ekstrem-høyre i Sverige mener at det er innvandrernes skyld at skogene brenner for fullt i landet. Selvfølgelig må de stå til ansvar for tragedien som kua må stå til ansvar for at melka blir sur i varmen. De høyre-ekstreme er like geniale i sine fortolkninger av årsak og virkning av hendelser som noen fjellaper i Norge som i sin tid startet «Folkebevegelsen mot flo og fjære». Slik vil man tenke umiddelbart om dumskapen men den er bare på overflaten til fascistenes hjerner; i dypet ligger det et utspekulert alvor. Vrir man om fakta på en trumpsk måte kan de brukes i enhver hensikt rettet mot organisasjoner, partier, etniske grupper og enkeltpersoner man vil til livs.
Hitler og hans propagandasjef ga jødene skylda for elendigheten i mellomkrigstidens Tyskland selv om de utgjorde under 1 % av befolkningen. De hadde skylden for børskrakket i 1929, tapet av 1. verdenskrig, fattigdom og sult, rotter og lus i storbyene. Ja liketil værkatastrofene for tyske bønder. Like ille var resultatet av jødenes «samfunnsfiendtlige» virksomhet i Norge da vi huset snaue 2100 familier på vår jord. Ikke rart at norske nazister, som de tyske, ville kvitte seg med årsaken til alle former for død og fordervelse. Da man hadde sendt 750 norske jøder med frakteskipet «Donau» til sin skjebne i Tyskland og ranet de igjenblevne jødiske familiene for all eiendom ble «Likvidasjonsstyret» i Norge etablert. Dette styrets arbeid ble omtalt slik i Hirdspeilet i november 1942:
Et av Hirdens gamle mål ble realisert i denne måned, idet den store arvefienden jøden no endelig er blitt fratatt myndigheten til fortsatt opphold i Norge. Deres formuer er blitt beslaglagt til stor ve og ynk for våre motstandere. Til syvende og sist var det imidlertid våre penger menneskene formidlet, og no er det altså slutt for godt.»
Er det dette målet svenske, norske, ja hele Europas høyre-ekstreme, fascister og nynazister drømmer om for de «nye jødene» - innvandrerne.
Møllersen skriver videre: Mens klimaendringer, akuttberedskap og bevilgninger til brannvesen har kommet opp til debatt har de brennende skogene fått ytre høyre til å diskutere noe helt annet: innvandring. Den innvandrerfiendtlige norske forfatteren Halvor Fosli spør i en facebook-post om selv skogbranner skal knyttes til innvandring før han selv svarer at ja, det skal det.
Fosli skriver at det er «mangel på brannmenn og frivillige i Sverige» før han i neste avsnitt retorisk spør om det har noe å gjøre med «Manglende omsorg for landet, eller deler av landet der man selv ikke bor, med i sin parabolantenne?» Han skal ha kommet under med at man slet med å rekruttere ikke-norske til Brann- og redningsetaten i Oslo da han jobbet med Groruddalboka. Retorisk og «avslørende» spør han: Er det noen som har sett en brannmann med pakistansk opprinnelse?
Møllersen forklarer at om det er mangel på brannmannskaper og frivillige, slik Fosli hevder, kan det ha andre årsaker enn de han nevner. Etter at flyktningeungdommer i Luleå meldte seg som frivillige for å slukke brannene i nærliggende Norrbotten ble de utsatt for massiv hets.
Økenavn som «skjeggbarn», «svin» og ønsker om deres død i flammehavet, var blant meldingene som tikket inn på facebook-grupper og twitter fra det svenske ytre høyre. Ungdommene ble også beskyldt for å ville lure brannvesenet og heller skape enda større skogbranner.
Aktuelltfokus.se rapporterer at den høyre-ekstreme organisatoren Stefan Fahander mener det er IS eller Daesh som står bak skogbrannene, slik han også har gitt uttrykk for på Twitter og i en facebook-gruppe for likesinnede. Hans kompanjong, Dennis Slotteborn, mener på sin side at det kan være venstre-ekstremister som ønsker å destabilisere Sverige som har fyrt på trærne. I kommentarfelter på nettsteder er det tilnærmet fullstendig enighet om at brannstifterne må være jihadister.
Friheten forsøker i utgangspunktet å ta alle meninger seriøst og ved uenighet imøtegå dem med rasjonelle og saklige argumenter. Vi avviser ikke automatisk påstander vi ikke deler som «konspirasjonsteorier» slik den kapitalstyrte, borgerlige presse finner det for godt når de ikke gidder eller finner det formålstjenlig å debattere saken eller innholdet. Det kan skje at denne pressen kan benytte seg av sin sterke posisjon i meningsdannelsen til å kriminalisere eller totalt latterliggjøre den de har fått i sine klør. Men i dette åndsfattige tøvet fra Sverige er det grenser for utspekulerte teorier som skal ramme utsatte og sårbare etniske grupper til inntekt for sitt rasistiske menneskesyn og kyniske politiske taskenspill. For dem har Hirdspeilet «Die Endlösung».

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Valget, innvandring og likestilling

I et debattinnlegg i Dagsavisen behandler Afshan Rafq den rødgrønne regjeringas manglende tiltak overfor innvandrere i den freårsperioden som er ...Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering