Oslo 20200508. Jagerfly F-35 flyr over Akershus festning under 75-årsmarkeringen for frigjøringen 8. mai. Det vil blant annet legges ned kranser ved Retterstedet, Minnelunden og Nasjonalmonumentet. Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo 20200508. Jagerfly F-35 flyr over Akershus festning under 75-årsmarkeringen for frigjøringen 8. mai. Det vil blant annet legges ned kranser ved Retterstedet, Minnelunden og Nasjonalmonumentet. Foto: Lise Åserud / NTB

Det politiske Norge slutter helhjertet opp om ideen om at USA igjen må
ta lederskap i verden. Vår rolle er å la oss lede.

Skrevet av Terje Alnes

Med svært få unntak trakk det politiske Norge (hvori opptatt presse-Norge) et rungende lettelsens sukk da det omsider ble klart at Joe Biden blir den neste presidenten i USA. Så hadde da også hele det politiske kostebinderiet drevet en iherdig valgkamp i favør av Biden, til tross for at det var relativt få i vårt land med stemmerett. Men her skulle ingenting være uprøvd.

En typisk kommentar til Bidens valgseier finner vi på nettsiden til Den Norske Atlanterhavskomite, en slags «tankesmie» om norsk utenriks, forsvars- og sikkerhetspolitikk, som siden starten i 1955 har propagandert for den amerikanske virkelighetsoppfatningen. «USA er tilbake!» kan Eirik Løkke gledesstrålende konstatere. Løkke er rådgiver i Civita, milliardærenes tankesmie, men hans synspunkter er representative for så godt som alle norske politikere (hvori opptatt ansatte i
tankesmier). De er alle mentalt medlemmer av Democrats Abroad.

«Dypstaten er tilbake!»
Løkke jubler over at USA nå er tilbake på sporet, tilbake til «normalen» så å si. Hva betyr det? Bl.a. at Trumps ønske om å trekke USA ut av de endeløse krigene, og heller gjøre noe for amerikanske arbeidere, er et avsluttet kapittel.

Jeg sier ikke at militæret er forelsket i meg. Soldatene er det. Toppfolkene i Pentagon er sannsynligvis ikke det, for alt de vil gjøre er å utkjempe kriger slik at disse fantastiske selskapene som lager bomber og fly og alt annet skal forbli lykkelige. - Donald Trump til Associated Press 7. september 2020.

Med sin kunnskapsløshet og sine personlighetsforstyrrelser er Trump selvsagt uskikket til å være president. Likevel har han forsøkt å oppfylle valgløftet om å avslutte krigene. Han er en atypisk president som ikke har startet nye kriger, men arvet forgjengernes.

Vi vet hva Biden representerer. Når han inntar Det Hvite Hus vil Trumps ordre om tilbaketrekking av soldater fra Afghanistan og Irak reverseres. Slik blir Pentagon «lykkelige». Det militær-industrielle komplekset, som president Eisenhower advarte mot i sin avskjedstale i januar 1961, er sterkere enn noensinne. Seksti år senere er det utvidet til det militær- industrielle-medie-komplekset. De som skaper krigene har alliert seg med propagandister (forkledd som journalister og politiske kommentatorer) som skal lære oss å hate fienden, og skape inntrykk av at krigene er nødvendige, uunngåelige og en suksess.

Dette er den «normaliteten» den politiske klassen i Norge ønsker velkommen tilbake. Det er «dypstaten» som er tilbake!

Biden: USA må ta «lederskap»

Trumps slagord «Make America Great Again» og «America First» spilte i stor grad på innenrikspolitiske mål, noe som appellerte til småkårsfolk som lider under at mer enn halvparten av det føderale budsjettet går rett i lommene på det militær-industrielle komplekset.

Bidens utenrikspolitiske program har tittelen «Why America Must Lead Again», og kommer de i møte som lengter etter at USA skal føre en offensiv utenrikspolitikk og slå ned potensielle utfordrere til «den liberale verdensorden». «USA er tilbake!» Det politiske Norge stiller opp som heiagjeng for denne linjen. Biden utdypet politikken i en artikkel i Foreign Affairs tidligere i år. Typisk nok ble det norske militær-industrielle-medie-komplekset begeistret, artikkelen

Biden skal føre «en utenrikspolitikk for middelklassen»:
«Det innebærer å fjerne handelshindringer som straffer amerikanere, og motarbeide en farlig, global glidning mot proteksjonisme ... En tabbe nå, er å stikke hodet ned i sanden og si nei til handelsavtaler. Land kommer til å handle med hverandre, med eller uten USA. Spørsmålet er hvem som skriver reglene for handelen? Hvem vil sørge for at de beskytter arbeidere, miljøet, transparens og middelklasselønninger? USA, ikke Kina, bør lede den innsatsen.»versatt til norsk og publisert på Forsvarets Forum.

«Økonomisk sikkerhet er nasjonal sikkerhetspolitikk», skriver Biden. Men når konkurrenter ikke vil at USA «skriver reglene for handelen» vet vi av erfaring at militærmakten overtar. Derfor bemannes nå strategiske poster i det nye regjerings- og sikkerhetsapparatet av gamle krigshissere fra Obama-administrasjonen.

Norges rolle i verden
Norges rolle i Verden er å la seg lede av USA. Vi står skulder ved skulder med supermakten og støtter USA politisk og
militært, noe det er så godt som fullstendig politisk enighet om. Om den neste regjeringen representerer høyre- eller «venstre»-siden spiller ingen rolle. Som i USA finnes det bare ett parti når det gjelder utenrikspolitikk - Krigspartiet. Uavhengig av farge på regjeringen er kursen spikret.

Etter å ha deltatt i USA-initierte kriger i Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya og Jordan/Syria m.m. er vi inne i den innerste varmen blant «koalisjonen av villige». Vi er villige til stille opp der USA ber oss om det. Vi stilte opp for USA etter angrepene 11. september 2001. At angrepene var over på noen timer er ikke til hinder for at vi solidarisk forsvarer USA på 20. året ... i Afghanistan. Vi er verdens beste allierte.

Derfor har vi nettopp etablert oss med en base i ørkenen i Jordan. Det gjelder å plasserer oss i nærheten av der amerikanske interesser står på spill. Våre militære investeringer tilsier at stridskreftene skal brukes utenlands, F-35 flyene stilles til disposisjon for å sikre USA de mest gunstige handelsavtaler.

I følge en utbredt konspirasjonsteori i ledende politiske miljøer (hvori opptatt de store mediene) er Trump i lommen på Putin. Derfor har Trump ikke vært aggressiv og krigersk nok mot Russland. Når vi nå får en «mindre Putin-vennlig president i USA» (sitat: New York Times) skal vi nok få merke at kaldfronten mot Russland intensiveres. At USA, representert i Norge av forsvarsminister Bakke-Jensen, overkjører lokaldemokratiet i Tromsø og etablerer seg med en atomubåthavn, er bare slik det blir fremover.

USAs interesser er våre interesser, om det er i Afghanistan eller i Nord-Norge. Dette er basiskunnskap for folk som vil gjøre karriere i norsk politikk.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering