(5 - 2012) Helsearbeidere i Kilkis, Hellas, har okkupert sitt lokale sykehus og har utstedt en uttalelse som sier det er nå fullt under arbeiderkontroll. General Hospital of Kilkis (Det allmenne sykehuset) i Hellas er nå under arbeidernes kontroll. Arbeiderne ved sykehuset har erklært at de langvarige problemene i National Health System - helsevesenet - ikke kan løses.

Arbeiderne har reagert på regimets påskyndelse av fascismen ved å okkupere sykehuset og satt den under direkte og full kontroll av arbeiderne. Alle beslutninger vil bli gjort av en " generalforsamling av arbeidere ".

Sykehuset har opplyst at. "Regjeringen ikke fritas for sine økonomiske forpliktelser og hvis de ansattes krav ikke er oppfylt, vil de vende seg til lokalsamfunnet for å få støtte på alle mulige måter for å redde sykehuset og for å forsvare et gratis offentlig helsevesen. Videre å styrte regjeringen og bekjempe en hver nyliberal politikk. "

Fra den 6. februar, vil sykehusets arbeidere bare håndtere kriser inntil lønn, og tilgodehavende beløp er betalt. De krever også å få vende tilbake til lønnsnivået før gjennomføring av innstrammingstiltakene.

Den neste generalforsamling vil finne sted den 13.02, og en pressekonferanse vil bli gitt på den 15.02.

Følgende uttalelse er publisert:
1. Vi erkjenner at dagens og de langvarige problemer til Ε.Σ.Υ (det nasjonale helsevesenet) og relaterte organisasjoner ikke kan løses med konkrete, isolert krav eller krav som tjener våre spesielle interesser. Disse problemene er et resultat av en mer generell antifolkelig, statlig politikk og av den hensynsløse globale nyliberalismen.
2 Vi erkjenner også at ved å fremme den slags krav deltar vi i spillet til de hensynsløse myndighetene i landet. Myndigheter som, for å møte fienden - dvs. folket - svekket og fragmentert som den er, ønsker å forhindre dannelse av en felles arbeider- og folkefront på nasjonalt og globalt nivå, med felles interesser og krav mot sosial utarming som myndighetenes politikk vil påføre oss.
3. Av den grunn setter vi våre spesielle interesser inn i de generelle rammene med politiske og økonomiske krav som stilles av en stor del av det greske folk. Folk som i dag er under de mest brutale kapitalistiske angrep. Disse kravene må for å kunne føre fram, fremmes i samarbeid med de midtre og nedre klasser i samfunnet vårt.
4. Den eneste måten å oppnå dette på er å etterspørre, gjennom handling, både den politiske legitimiteten og lovligheten til regimets vilkårlig autoritære og antifolkelig makt og et hierarki som beveger seg i retning av totalitarisme i akselererende tempo.
5. Arbeiderne ved General Hospital of Kilkis svar på totalitarisme er demokrati. Vi arbeider på et offentlig sykehus og setter det under vår direkte og absolutt kontroll. Sykehuset vil heretter være selvstyrt og de eneste legitime administrative beslutninger vil bli tatt av arbeiderne i en generalforsamling
6. Regjeringen er ikke fritatt fra sine økonomiske forpliktelser for bemanning og forsyning av det sykehuset trenger. Hvis de fortsetter å ignorere disse forpliktelsene, vil vi bli tvunget til å informere offentligheten om dette og be de lokale myndighetene, men viktigst av alt at hele samfunnet, om a) å støtte oss for at vårt sykehus skal overleve (b) å gi en omfattende støtte til retten for et offentlig og gratis helsevesen (c) å styrte, gjennom en felles folkelig kamp, ​​den nåværende regjeringen og bekjempe nyliberal politikk, uansett hvor det kommer fra (d) bidra til en dyptgående og betydelig demokratisering: Et demokrati som vil at samfunnet, snarere enn en tredjepart (EU), skal være ansvarlig for å fatte beslutninger for vår fremtid.
7. Fagforening til General Hospital of Kilkis vil begynne, fra 6. februar, å nekte å utføre arbeidet, men yter kun akutt hjelp i vårt sykehus til det er betalt for alle timene som er utført og at vårt inntektsnivå er som før bestemmelsene til finanstroikaen (EU- ECB-IMF). Vi vet godt hva vår samfunnsoppdrag og våre moralske forpliktelser er, og derfor vil vi beskytte helsen til innbyggerne som kommer til sykehuset ved å tilby gratis helsehjelp til de trengende og vi vil konfrontere regjeringen med sitt ansvar inntil den til slutt akseptere dette. Regjeringen må nå i siste minutt gå bort fra sin umåtelig sosiale hensynsløshet.

Vi ber om solidaritet fra folket og arbeiderne fra alle samfunnsområder og klasser, fra alle fagforeninger og progressive organisasjoner, samt støtte fra alle medier som velger å fortelle sannheten. Vi er fast bestemt på å fortsette inntil forræderne som selger vårt land og vårt folk fjernes. Det er enten dem eller oss!

Vi oppfordrer:


a) Våre medborgere til å vise solidaritet for innsatsen vår.
b) Hver urettferdig behandlet borger i landet som er i opposisjon om å gå til aksjoner mot sine undertrykkere.
c) Kolleger fra andre sykehus for å gjøre lignende vedtak.
d) De ansatte i andre områder av offentlig og privat sektor og personer på arbeidsmarkedstiltak og progressive organisasjoner til å handle på samme måte: Dette for å hjelpe til for at vår mobilisering skal bli en universell kraft og en folkelig motstand og et opprør, for å oppnå en endelig seier mot en økonomisk og politisk elite som i dag undertrykker vårt land og hele verden
Kilde: www.libcom.org/blog/greek-hospit

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering