(Knut Eide - nr. 19 - 2011) Og kapitalismens store finanskrise ruller og går… Bank og forsikringskonsernet Nordea har nå vedtatt å sparke 2000 medarbeidere innen utgangen av 2012. I Norge vil dette gjelde om lag 300 konsernansatte som fortløpende vil miste jobben. Nordea har allerede startet forhandlinger med de berørte fagforeningene. ”Å vente og bare se på den negative utviklingen er ikke et alternativ” sier konsernsjef i Nordea, Christian Clausen. Det er ventet at forhandlingene med fagforeningene vil være sluttført i november måned, men det varsles om at dette nok vil variere noe fra land til land.

Store stillingskutt på gang i verdens bankvesen
Nordea er ikke den eneste banken som nå har startet med oppsigelser av ansatte som konsekvens av den stadig ekspanderende finanskrisa. Bank of Amerika har nå varslet at de kutter 3500 stillinger. UBS sier også opp 5000 ansatte, mens det totalt er ventet at minst 101.000 bankjobber vil fordufte i løpet av den pågående krisen. Det er derfor stor grunn til å frykte at arbeidsledighetskøene vil vokse betraktelig også når det gjelder den godt utdannede del av befolkningen, og spesielt gjelder dette mange bankansatte i tiden som kommer. En forsikring mot stor arbeidsledighet vil nok ingen av disse bank- og forsikringsselskapene komme til å tilby i disse krisetider antar jeg. Til det er vel banksjefene også altfor redd for sin egen privatøkonomi, fete gratialer og store honorarer må man gå ut fra!

Kilder:
Dagens Næringsliv og NTB

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering