• Hjem
  • Politikk
  • Stor demonstrasjon i finanskrisas opphavsland

(Knut Eide - nr. 19 - 2011) Den 17. september 2011 er det varslet en stor og omfattende demonstrasjon mot spekulasjonsfinansens høyborg Wall Street i USA. En folkelig okkupasjon
Aksjonen er tiltenkt å vare noen måneder håper aktivistene (Adbusters) som også oppfordrer folk til å medta både soveposer og mat og telt. Aktivistene som kommer fra mange lag av folket, men utvilsomt med en overvekt av de mange fattige og arbeidsløse i USA, håper å samle så mye som 20.000 mennesker i en planlagt langvarig okkupasjon av finanskvartalet Wall Street. Aktivistene har også oppfordret til lignende aksjoner som den som vil skje på Wall Street 17. september i andre deler av verden.

Stort folkelig potensiale


I dagens fallerte USA skulle det i alle fall ikke mangle på folk som har god grunn til å delta i en slik aksjon mot aksjespekulanter, meglere og pengebørsen i Wall Street. Millioner av landets borgere er nå blitt både arbeidsløse og husløse i den store ekspanderende kapitalistiske system og finanskrise som herjer hele nasjonen med hovedsakelig sitt utgangspunkt fra nettopp pengegamblingen på Wall Street. Det totalt feilslåtte politiske systemet i landet med sitt ”frie marked” også på det økonomiske området har i dag ført til katastrofale tilstander i så godt som alle deler av det amerikanske samfunnet. Det gjenstår derfor å se hvor mange mennesker som kommer til å delta den 17. september, og ikke minst hvor lenge landets styrende myndigheter vil tillate en slik folkelig protest før både politi og store militære styrker vil bli satt inn også mot disse demonstrantene!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering