Valget i Sverige

(Nr 20 - 2010) Vi har måttet ta inn over oss et resultat som bekrefter det som før har blitt bekreftet i valg i Europa. Høyresiden går fram, og fascismen kommer fram i dagslys.

 

Av Petter Konrad Sandvik

 

Valgene taler for seg selv

Vi så det i Norge i 2009, ytterliggående partier bestemmer stadig mer. Det samme kunne vi se i Sverige, hvor Sverigedemokratene(SD) fikk 5,7 prosent av stemmene, hele 339 610 personer valgte på valgdagen å bruke til deres stemmeseddel. Partiet mot innvandring, og utvandring? De går under mottoet ”Trygghet og tradisjon”. Innvandring har alltid vært en del av menneskeheten. Fra vår ferd fra Afrika, til her vi er i dag, har vi flyttet rundt. Dermed er SD mot at de selv er i Sverige. Det er i grunn merkelig.

 

På SDs vevsider, kan man lese at de vil føre en ansvarsfull innvandringspolitikk. Den politikken Sverige har ført til nå, har påført Sverige blant annet økonomiske skader. Videre kan man lese at SD vil ut av superstaten EU, de går også inn for å få hjem Sveriges soldater fra Afghanistan. SD er med andre ord for en mer lukket stat, hvor de rike forblir rike, og innvandringen stoppes. Et forsterket forsvar er ett av punktene de framstiller som hovedpunkt. NATO nevnes ikke.

 

Når alt kommer til alt, er de forbausende like Framstegspartiet.

 

Skolevalg

Skolevalg er som en forsmak på hva man kan vente seg i de kommende år. SD får en opplslutning på hele 12,78 prosent i skolevalget i Sverige. Dette mot 4,31 prosent i 2006. Nesten en tredobling.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering