• Hjem
  • Politikk
  • Det har pågått forfalskninger i russiske statsarkiv, bl.a. om hva som skjedde i Katyn
Det har pågått forfalskninger i russiske statsarkiv, bl.a. om hva som skjedde i Katyn

(Nr 20 - 2010) Russlands føderative kommunistiske parti, RFKP: Pressekonferanse, 18/6-2010: Det har pågått forfalskninger i russiske statsarkiv, bl.a. om hva som skjedde i Katyn.

 

Bearbeidet for Friheten av Per Lothar Lindtner med kommentarer

 

En pressekonferanse, 18/6-2010, i den russiske dumaen, ledet av S.N. Resjulski, nestleder i det russiske kommunistpartiets dumagruppe og nestleder i dumaens komitè for lovgiving og statlige bygg, V.I. Iljusjin kom det fram sensasjonelle opplysninger.

 

Iljusjin leder også kommisjonen i RFKP som undersøker Katyn-massakren. I kommisjonen deltar uavhengige forskere, vitenskapsfolk og tidligere ansatte i statsadministrasjonen. De la fram foreløpige resultat av det enorme arbeidet, 19/4-2010, under en rundbordskonferanse. Et av resultatene er dokumentarfilmen ”Russlands polske kors” på RFKPs hjemmeside.

 

RFKP krever nå en ny parlamentarisk undersøkelse utfra nye fakta. Konferansen i april kom fram til at den siste statlige undersøkelsen av Katyn bar preg av fordommer og feilslutninger.  Iljusjin uttalte opprørt at ”den provoserende antirussiske versjonen i sin tid presentert av Josef Goebbels ga sovjetisk hemmelige politi skylden for at bakbundete polske krigsfanger ble henrettet med nakkeskudd.” Kald-krigs-versjonen av forbrytelsene i Katyn har også vært kjørt i NRK det siste halvåret. Realitetene er alvorlige: Kapitalstyrte medier renvasker nazismen for groteske handlinger for å opprettholde kaldkrigs-ideologi og langvarig strid mellom russere og polakker. Ekspertene i RFKPs kommisjon har 3 viktige punkter i sin beviskjede, dessuten en rekke andre fakta. De 3 hovedmomentene benektes ifølge RFKP ikke av polakkene i dag:

 

1. Tyske våpen og kuler drepte de polske krigsfangene i Katyn. 2. Hendene deres var ikke bakbundet med hamptau; vanlig i Sovjet på den tiden, men bundet med tyskprodusert tau av papir. 3. Likene hadde varme klær, trass i Goebbels-versjonen hevdet at polakkene ble skutt av NKVD i mai 1940; over 2 år før de tyske fascistenes propagandashow i 1943.(Vedlegg)

 

Derfor er vår versjon mer sannsynlig: Tyskerne utførte massedrapet seint på høsten i 1941. På ulike tidspunkt ble omtrent 6.000 lik gravd fram, men Polen beskylder oss for drap på 21.700 personer. Hvor er i så fall resten av likene? Antisovjetiske kilder viser til et notat fra Beria i et møte i det sovjetiske kommunistpartiets (SUKP) politbyrå. Angivelig foreslo Beria skyting av krigsfangene; 1. RFKPs skrifteksperter forteller at ”Beria-notatet” av en eller annen grunn ble skrevet med ulike skrivemaskiner. 2. På samme tid var denne form for protokollføring ikke tillatt. 3. Vedtaket fra politbyrået har verken underskrift eller seglet fra ledelsesgruppen under Beria. 4. Av en eller annen grunn er utdraget av beslutningen påført et lakkstempel fra SUKP.

 

Ifølge Iljusjin forteller et vitne at i starten av 1990-tallet ble det opprettet en spesialgruppe av  Jeltsin som forfalsket dokumenter i masseomfang. De bodde i datsjaer, dvs. ferieboliger, eid av Sovjetunionens kommunistiske parti i Nagornyj. Iljusjin utelukker ikke at gruppen fortsatt finnes og: ”På 90-tallet så statsarkivet ut som et stort loppemerked. Spesielt kom det fram at D. Volkogonov i Jeltsins følge overførte hundrevis av dokumenter fra det strengt hemmelige russiske statsarkivet til kongressbiblioteket i USA. Allerede nå er det bevist at ”dokumenter” som ”viser” at J.V.Stalin var agent for Tsarens Okhrana, Lenins testament og ”dokumenter” rundt abdikasjonen til tsar Nikolai 2. er forfalskete. Iljusjin spør retorisk: ”Hvem kan vi stole på i landets arkiver?” og konkluderer: ”På statsnivå må disse kjensgjerningene nå forfølges strafferettslig. Alle fakta må på bordet for å foreta en sannhetssøkende juridisk behandling.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering