Høyre går fram

(Nr 20 - 2010) De spurte er misfornøyde med de rødgrønne. Velgerne foretrekker Høyre og Frp, og særlig har Høyre framgang, nærmere 30 prosent vil i dag ha stemt Høyre, som for tiden er Norges største politiske parti - vel og merke på meningsmålinger.

 

 

Men Høyre har hverken skiftet ideologi eller politikk siden stortingsvalget i fjor høst, så hva skjer?

 

Meningsmåling

Vil de spurte (30 prosent for Høyre pluss 25 prosent for Frp) ha raserte velferdsordninger? Vil de erstatte velferd med gammeldags veldedighet? Vil de ha private løsninger og valgfrihet for de rike framfor felleskapsløsninger? Vil de ha OPS (offentlig-privat samarbeid) for enhver pris? ... (når evaluering viser at OPS er som å kjøpe på avbetaling - det er dyrere).

 

Hvorfor stemmer folk Høyre når partiet (i lag med Frp) vil ta rotta på sykelønnsordningen: « ... det er ufornuftig og flukt fra virkeligheten å få godtgjørelse for å være syk» hevder en opplagt Kåre Willoch (DN.no 12.02.10). Og Høyre (også i lag med Frp) vil i regjeringsmakt heve pensjonsalderen - for Norge har ikke råd å betale på bortskjemte og fullt oppegående pensjonister.

 

Jo takk, omfordeling av verdier fra arbeideren (verdiskaperen) til utbytteren (borgerskapet) er et velkjent historisk fenomen - og typisk for det kapitalistiske utbyttersamfunn.

 

Høyre har ikke råd til trygghet for syke og utslitte arbeidere, men rådyre rikfolk har partiet råd til. Skattelettelser er «no problem» for partiet. For slik tenker visstnok Høyre: Offentlige besparelser går rett til rikfolket som skaper verdier (?!?).

 

Nei, Høyre er absolutt ikke mitt parti for framtiden. For Høyre (i lag med Frp) lengter åpenbart tilbake til gamle dager, til da arbeiderne sto uorganiserte med lua i hånda og fallbydde sin arbeidskraft mot arbeidskjøperens godlune. Det var den gang rikfolket suset rundt i sine overdådige praktslott.

 

Valgfrihet og fleksibilitet kalles det i moderne retorikk og virkelighet, akkurat det nessekonger og arbeidskjøpere drev med i gamle dager: Valgfrihet og fleksibilitet.

 

Høyredreiningen blant de spurte gjenspeiler nok misnøye med de rødgrønne, regjeringsslitasje som det heter. At velgerne flykter til Høyre/Frp og ikke ser venstresiden med NKP som alternativ har forklaring i antikommunisme og blokktenking.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering