Forfalskede bevis i bøtter og spann

(Nr 20 - 2010) Politiets Overvåkingstjeneste, tidligere POT, (eller skal man kanskje heller bruke den mye mer korrekte benevnelsen, Politisk Organiserte Tjenester (POT?) er igjen tatt ettertrykkelig med buksene nede.

 

 

Bestillingsverk fra spionjegere

Manipulerte bilder av Arne Treholt sammen med russiske diplomater, samt falske ”pengebevisfoto” og flere usanne ransakingsdokumenter, ble fabrikkert og produsert av tjenestemenn i POT til bruk i den såkalte spionsaken mot Treholt. Nå står den ene etter den andre av de pensjonerte POT folkene fram i media og tilstår noe av sin store brøde. At foreldelsesfristen på 25 år for straffeforfølgelse i slike saker nå er passert er sikkert nok også mye av årsaken til at disse politifolkene omsider tør å løfte litt på lokket i denne meget omtalte og skandaløse spionsaken. Også en profesjonell norsk fotograf med egen fotobutikk forteller nå åpent til media at han flere ganger er blitt brukt av POTs spionjegere til å manipulere og forfalske bildebevis. Bl.a. også en forespørsel om å koble to foto sammen, slik at det skulle se ut som om Treholt og russske diplomater befant seg på den samme plassen.

 

Lundkommisjonens mange avsløringer

Mange hadde nok håpet, eller trodd at Lundkommisjonens omfattende påvisning av POTs mange ulovelige handlinger med telefon og hemmelig foto overvåking, brevåpning og privat spaning i en årrekke var mer enn nok av slike svinske ting. Men denne Treholtsaken viser nå at enda verre, og om mulig enda mer graverende ulovligheter har vært tatt i bruk av folk i POT. (De mange sorte og sladdede sidene i de private og ulovlige POTmappene som mange overvåkede nordmenn fikk tilsendt fra det offentlig oppnevnte innsynsutvalget, har nok også mye av sin årsak i slike direkte kriminelle forhold.) POTs lange praksis med klart ulovelige handlinger som Lundkommisjonens rapport avslørte og dokumenterte, er nok bare toppen av dette store isfjellet er jeg redd!

 

”Pengebeviset” som en avgjørende faktor

Spiondommen på 20 års fengsel som Arne Treholt fikk i 1985 bygget i hovedsak på et såkalt pengebevis. Dette består av et foto av en konvolutt med dollar som angivelig skulle ha vært funnet i Treholts attasjekoffert. Problemet var imidlertid at det i ettertid viste seg å være fysisk umulig å stappe den påståtte summen med dollarsedler i denne type konvolutter. Mange uhildete institusjoner prøvde seg på dette, bl.a. universitetet i Trondheim NTH, (nå NTNU.) Men alle slike iherdige forsøk endte med den samme konklusjon, at dette var komplett umulig. Konvolutten revnet lenge før det angivelige beløpet var stappet inn. Ergo måtte POTs foto av dette pengebeviset være falskt. Allikevel la altså både statens påtalemyndighet, Quikstad og Riksadvokat Tor-Aksel Busch, samt domstolen den gang POTs ”bevisfoto” til grunn for utmålingen av den strenge dommen mot Treholt. At det nå i ettertid er blitt bevist at det påståtte fotoet av Treholts koffert med denne pengekonvolutten, (som skulle være tatt i hans leilighet, sammenlignet med fotoet av den samme koffert på Fornebu flyplass) opplagt må være falskt, (bl.a. mangler den berømte taperesten på kofferten) er også en hovedårsak til at denne gamle spionsaken nå er blitt brennaktuell igjen. Selv parkettgulvet som tydelig vises på POTs ”fotobevis” eksisterer ikke. Snekkere som har jobbet i Treholts leilighet sier at det aldri har vært noe parkettgulv i denne leiligheten! Til alt overmål påstår POT i sin opplagt falske rapport at deres bevisfoto ble tatt under en ransaking i Treholts leilighet i 3. etg. i Oslo. (Treholts leilighet var imidlertid i 2. etg!) Mens derimot POTs såkalte ”dekkleilighet”, (hvor de drev med ulovlig avlytting og avansert innvendig video overvåking av alle rom i Treholts leilighet) beviselig var i 3. etg. Denne ransakingen skulle også ha foregått en 17. mai mens Treholt og hans kone sto på gata i Oslo og så på barnetoget. Treholts tidligere kone sier i dag at dette er grov løgn av POT, da de aldri har sett på noe barnetog på 17. mai i Oslo by.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

treholt

dom

spionasje


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering