Trondheim kommunes skandaløse sløseri

(Nr 17 - 2010) Like ved byens meget kjente attraksjon Lerkendal Fotballbane, og med adresse i Holtermannsvegen, står i dag et gedigent stort og flott kommunalt administrasjonsbygg fullstendig tomt på femte året.

 

 

Og dette skjer uten at noen politikere i dagens kommunestyre later til å reagere på dette forholdet. Arbeiderpartiet, SP og SV, som sitter med flertallet, med APs Rita Ottervik som ordfører, har tydeligvis fullstendig resignert og representanter fra de øvrige partier i kommunestyret bryr seg overhode ikke om denne hodeløse og meningsløse utgiftssaken ser det ut for!

 

Tidligere praktbygg for kommunens tekniske etater

Dette store bygget, Tekniske Etaters Administrasjonsbygg, (TEAB) med hele 14 etasjer over bakken samt 3 etasjer under bakken, og med et bruksareal på om lag 8000 m2, har i mange år fungert utmerket for både Trondheim kommune og dets innbyggere. Flere ganger i tidens løp er det blitt oppgradert, innvendig ombygget og rehabilitert for bedre å bli tilpasset mange nye og viktige kommunale funksjoner. Det inneholdt også et avansert styrings senter for et topp moderne sentralt driftskontrollanlegg, (SDK) med egne operatører hvor den lokale varme og ventilasjon ble datastyrt til mange av kommunens øvrige bygg, som barnehager, skoler etc. Like før bygget ble fraflyttet gikk man endog til det kostbare skritt å rehabilitere hele fasaden og oppgradere samtlige utvendige lufteverandaer!

 

Et viktig og funksjonelt signalbygg

Omtrent alle av kommunens tekniske etater, inkl. det store kommunearkivet samt bygartneren, teknisk sjef, bygningssjef, kommunens arkitektkontor, skolesjef og skolestyret, hadde i mange år sine møter og tilhold i dette gedigne og funksjonelle bygget som ble satt opp på 1970 tallet. Det inneholdt både en stor og flott kantine, flere moderne heiser, omfattende luftkondisjoneringsanlegg og mange store praktiske møterom.

 

Imidlertid fant noen lyse hoder blant kommunestyrets ivrige privatiseringsflertall ut for ca. 10 år siden at det var ”smartere” å flytte alle disse kommunale kontorene med sine sjefer og staber inn i flere av byens spekulanters private leiegårder. Og dette vedtaket skjedde tilsynelatende uten noen store protester fra noen av kommunestyrets øvrige partier. Bygget ble derfor over en 4 – 5 års periode fullstendig tømt for alle kommunale funksjoner. Og disse ble spredt rundt i byen på mange forskjellige private lokasjoner. Kun en håndfull kommunale funksjoner fikk kontorplass i fylket og statens hus i sentrum. Noe som selvsagt ble, (og er) til stor fortvilelse for brukerne blant byens innbyggere som tidligere var vant til å finne alt på en sentral plass av slike kontorer når de hadde behov for tjenester og nødvendig kommunal bistand i forskjellige saker.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering