• Hjem
  • Politikk
  • Internasjonale hilsner til NKPs 27. ordinære landsmøte
Internasjonale hilsner til NKPs 27. ordinære landsmøte

(Nr 14 - 2010) HILSEN FRA DET GRESKE KOMMUNISTPARTIET KKES SENTRALKOMITE TIL NORGES KOMMUNISTISKE PARTIS 27. ORDINÆRE LANDSMØTE

Kjære kamerater,

Vi uttrykker vår varmeste solidaritet og hilsener til alle kadre og medlemmer i NKP. Samtidig med deres landsmøte opplever vi ikke bare i Hellas, men i alle kapitalistiske land en overproduksjonskrise.

 

Utbyttingen av arbeiderklassen og folket er økt, da borgerskapet beholder stadig større del av verdiskapningen. Bak overproduksjonen ligger opphopningen av kapital. I Hellas er det en klart uttrykt rivalisering mellom imperialismen i USA og EU, og mellom EU land, spesielt mellom Tyskland og Frankrike.

 

Det blir nå klarere dag for dag, at den herskende klasse bruker underskuddene i Hellas og i Europa som helhet, for å gjennomføre nye arbeiderfiendtlige innstramminger, en heftig offensiv mot arbeiderklassen for å sikre storkapitalens profitt. Disse tiltakene har vært bestemt  for lenge siden i henhold til EUs Maastricht avtales direktiver, og de vil vedvare. Målet er ikke å komme ut av krisa, men å sikre stabilt høy profitt for kapitalen i den neste fasen av den økonomiske syklusen.

Den sosialdemokratiske regjeringen gjør ikke noe galt - den gjør faktisk en "flott jobb" i å representere bossenes interesser, det greske borgerskapet og imperialistene i EU og IMF. Men de ønsker å få arbeiderklassen som partnere til sitt kriminelle opplegg. De sier at vårt offer å leve i fattigdom, og arbeide til vi dør er vår patriotiske plikt. Men den greske arbeidende kvinne og mann skal ikke gjøre offer for rikmannsveldet! Det eneste offer som skal ytes, er å overvinne den farlige frykten og nølingen, og organisere kampen. Det er hva som vil hjelpe landet og vår klasse.

 

Vi avviser sosialdemokratiets posisjoner, og opportunismen i det Europeiske Venstrepartiet, som huser illusjonen om at kapitalismen kan bli menneskevennlig, og at arbeideren skulle dele borgerskapets engstelse for underskuddene og gjelden, som er skapt av monopolene. Disse kreftene framstiller en annen ledelse av de kapitalistiske kreftene som en løsning overfor arbeiderne.

 

I Hellas søker vi å bygge opp en front av arbeidere, småbønder, selvsysselsatte og unge arbeidere. Denne fronten må utvikle seg til en kraftfull sosial og politisk anti-imperialistisk og anti-monopolistisk koalisjon med kun ett siktemål - å vinne makten for arbeiderklassen, og sosialisere de grunnleggende og konsentrerte produksjonsmidlene. Etableringen av PAME, alle arbeideres militante front, tilknyttet WFTU (den sosialistiske faglige internasjonalen), og avgrensningen fra de kompromitterte gule fagforbundene var et viktig skritt framover for klassekampen. PAME har oppnådd tillit blant det store flertallet av de streikende og demonstrantene som har fulgt klassekamplinja i streikekampen. Det har vært ført 9 viktige streikekamper, og gjennom de viktige erfaringene vi har høstet, har vi fått bekreftet marxismen leninismens lære om klassekampen.

KKE har, sammen med innsatsen i mobiliseringen av arbeiderne for å hindre at tiltakene å bli gjennomført, avslørt for arbeiderklassen, at kun ved en endring av maktforholdene kan det gjennomføres avgjørende endringer i arbeiderklassens og folks liv. Denne endringen er ikke noe annet enn sosialisering av monopolene, bygging av folkemakten, det er for oss sosialisme kommunisme. Dette perspektivet er kapitalistenes redsel, av denne grunn øker de sin anti-kommunistiske kampanje - angrepene mot KKE. Denne offensiven er det viktig å finne et sterkt og avgjørende svar på.

 

Kjære kamerater, vårt parti holdt i 2009 sin 18. kongress hvor vi studerte sosialismen i Sovjet Unionen konkret, trakk lærdommene av det, og beriket vårt program basert på dem. Vi konkluderte at det ikke ville bli noen løsning hvis den borgerlige makten fortsetter, hvis den kapitalistiske profitten forble urørt, hvis vi ikke trakk oss ut av EU og Nato. En avgjørende løsning hvor kapitalistene står på arbeiderklassens hoder eksisterer ikke. På tross av de sosialistiske landenes forskjellige problemer, har det sosialistiske systemet i det 20. århundret bevist sosialismens overlegenhet over kapitalismen, og de store fordelene den forsyner folks liv og arbeidsforhold med. Så lenge produksjonsmidlene er kapitalistisk eiendom, vil det være utbytting, arbeidsløshet, krig og fattigdom - og sosialismen vil være den eneste utveien.

 

Med disse tankene vil vi uttrykke Sentralkomiteen i KKEs solidaritet og verdsetting av den viktige kampen NKP utkjemper under harde betingelser i Norge. Vi hilser også de steg NKP har kjempet fram når det nå avholdes konstituerende landsmøte for UngKommunistene i Norge. Vi bekrefter vår sterke tro på at det broderlige forhold mellom våre partier vil utvides og utvikles enda sterkere i tida framover!

 

KKEs Sentralkomite, 21. 05. 2010

 

HILSEN FRA SVERIGES KOMMUNISTISKE PARTI TIL NKPS 27. ORDINÆRE LANDSMØTE

Ledelsen i Sveriges Kommunistiske Parti sender dere de varmeste kamphilsener til deres 27. landsmøte. Vi beklager at vi ikke har mulighet til å delta.

 

Landsmøtet finner sted i en avgjørende tid, hvor den verdensomspennende økonomiske krisen klart viser at kapitalismen er et døende system.

 

Men samtidig vet vi at kapitalismen ikke forsvinner av seg selv. For å knuse det kapitalistiske systemet trengs en aktiv arbeiderklasse, et sterkt, aktivt og politisk stålsatt kommunistisk parti, og et sterkt proletarisk internasjonalistisk samarbeid.

 

Vi håper og tror at diskusjonene og beslutningene på deres 27. landsmøte vil styrke Norges Kommunistiske Parti i vår felles kamp mot den internasjonale kapitalismen, mot krig og imperialisme, for fred og sosialisme.

 

Vi takker for det gode samarbeid vi har hatt i mange år, så vel på Nordkalotten som i sør.

 

Vi ser også fram til å møtes på den 5. Nordiske Sommerleiren som våre partier arrangerer i fellesskap, hvor vi håper å få møte mange gode kamerater fra NKP og UngKom.

 

Vi ønsker dere et godt landsmøte!

 

Kameratslige hilsener

 

Victor Diaz De Filippi leder

Sveriges Kommunistiske Parti 22. 05. 2010

 

HILSEN FRA IRAKS KOMMUNISTISKE PARTIS SENTRALKOMITE TIL NKPS 27. ORDINÆRE LANDSMØTE

Kjære kamerater,

Vi overbringer de varmeste hilsener fra Iraks KP, med ønsker om at landsmøtet skal oppnå hva det har satt seg fore, og øke sin rolle i kampen for forsvaret av interessene og de demokratiske rettighetene for det arbeidende folket i Norge under den kapitalistiske krisa, mot den høyreorienterte politikken, spesielt privatiseringen.

 

Kampen er tett knyttet til styrkingen av den internasjonale solidariteten mot imperialismens krigskremmere og angrepene fra den globaliserte kapitalismen, og nødvendigheten av å yte virkelig støtte til de pågående kampene over hele verden for fred, demokrati og sosiale framsteg.

 

Kjære kamerater, Iraks kommunister fortsetter sin kamp sammen med det irakiske folket og demokratiske krefter under vanskelige og kompliserte forhold, for å fjerne arven fra diktaturet, og okkupasjonen, bekjempe terrorisme og sekterisme, å få en rask slutt på den nord-amerikanske o.a. militære styrkers tilstedeværelse, gjenopprette full nasjonal suverenitet og bygge et forent demokratisk føderalt Irak. Det nylig avholdte valget i Irak, som ble gjennomført med en urettferdig valglov, nylig vedtatt i parlamentet av de ledende politiske kreftene, har kastet landet ut i en alvorlig politisk krise, gjenopplivet sekterisme og etnisk polarisering, som har hjulpet folkefiendtlige krefter å øke sine kriminelle terroristaksjoner. Slike avskyelige handlinger fant sted 10. mai 2010 i Bagdad, Hilla og Basra, hvor mer enn 80 personer ble myrdet i en serie bombeaksjoner og væpnede angrep. I byen Hilla, sør for hovedstaden drepte barbariske målrettede bomber mot en tekstilfabrikk mer enn 40 arbeidere, og flere ble alvorlig skadde, da de skulle forlate fabrikken ved arbeidstidas slutt. Disse avskyelighetene og deres gjerningsmenn må utvetydig fordømmes av alle progressive og fredselskende krefter.

 

Kjære kamerater, på tross av de enorme utfordringene som ligger foran oss, vil Iraks KP fortsette å styrke sine proletariske internasjonalistiske bånd, og samarbeide med søsterpartier og alle fredselskende og demokratiske krefter og bevegelser i verden, i en felles kamp for frihet, demokrati og sosiale framsteg, og forsvaret av sosialismen kommunismens prinsipper.

 

Denne patriotiske og internasjonalistiske ånden har Iraks kommunister klart demonstrert gjennom de nylig avholdte 1. mai togene og de store massedemonstrasjonene organisert av IKP i Bagdad, Basra og andre byer i Irak.

 

Vi ser fram til fortsatt støtte og solidaritet - med de beste ønsker for et framgangsrikt landsmøte!

 

IKPs Sentralkomite, 21. 05. 2010

 

HILSEN FRA FINNLANDS KOMMUNISTISKE PARTI, SKPS SENTRALKOMITE TIL NKPS 27. ORDINÆRE LANDSMØTE

Kjære kamerater,

Vi har dessverre ikke mulighet til å delta på deres landsmøte, men vi overbringer våre varme og kameratslige hilsener til NKPs 27. ordinære landsmøte.

 

Deres landsmøte finner sted i en situasjon hvor den nyliberale politikken og kapitalismen er i en dyp krise. EU har vært en lekegrind og mål for finanskapitalens spekulasjon.

 

Den nåværende krisen er ikke bare en økonomisk og finansiell krise, men også en energi krise, økologisk krise, demokratisk krise, og kapitalismens systemkrise. Krigspolitikken gjør situasjonen ennå farligere. Krisene utgjør samlet sett en krise for vår sivilisasjon.

 

Finlands Kommunistiske Parti står for et radikalt annerledes samfunn, Europa og verden. Vi kjemper mot ekstreme høyrekrefter, storkapital og imperialisme. Vi arbeider for et Europa og en verden med fred, frihet og rettferdighet, en verden uten utbytting, undertrykking og vold.

 

I denne situasjonen er det europeiske og internasjonale samarbeidet mellom kommunister og andre venstre- og progressive krefter stadig viktigere. Vi håper deres landsmøte blir vellykket og sender våre beste broderlige hilsener til landsmøtet og alle partimedlemmer.

 

Yrjö Hakanen

SKPs Sentralkomite, 22. 05. 2010

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering