• Hjem
  • Politikk
  • 11. MARS 2010 - FJERDE STORSTREIK I HELLAS PÅ EN MÅNED GATENE FLOMMET IGJEN MED STREIKENDE FRA PAME!
11. MARS 2010 - FJERDE STORSTREIK I HELLAS PÅ EN MÅNED  GATENE FLOMMET IGJEN MED STREIKENDE FRA PAME!

Torsdag 11. mars flommet gatene i 68 byer som elver av sinne, da ansatte, ungdom, kvinner og pensjonister demonstrerte med PAME.

 

Bearbeidet for Friheten av Svend H. Jacobsen

Dette er den fjerde streiken i løpet av den seneste måneden, som er merket av dynamikken i folkets massedeltakelse.

 

Titusenvis av mennesker protesterte mot de alvorlige kuttene og skattetiltakene som er initiert av storkapitalen og stemt igjennom av den sosialdemokratiske regjeringen til PASOK, sammen med det nasjonalistiske partiet LAOS, også støttet av det liberale partiet ND og den Hellenske Arbeidsgiver Føderasjonen.

De klassebevisste kreftene kjempet nok et hardt slag mot truslene framsatt fra arbeidskjøperne og deres partier, som beriket den militante erfaringen til arbeidsfolk. Mange mennesker overvant sine tvil, og deltok i streiken for første gang.


Nok en gang er PAMEs demonstrasjoner mye større enn de som er organisert av ledelsen i de gule forbundene GSEE og ADEDY. Nok en gang vendte de streikende ryggen til de gule fagforbundene.


Både streikeforberedelsene og planleggingen for neste periode virket sammensveisende og viste behovet for organiseringen av arbeiderklassen.

De gjorde det også klart for brede lag av folket, at det å slå tilbake angrepene ikke kunne oppnås  ved en demonstrasjon, eller på en dag. Dessuten har, og dette er pengeadelens redsel, tusener av ansatte blitt kampherdet av PAMEs mangesidige mobiliseringer, og de utgjør nå en viktig basis ikke bare for arbeiderklassens motstand, men også dens motangrep.  Årsaken er at de deltar i en kamp som ikke retter seg mot en regjering eller kun en lov, men mot selve kapitalismens utvikling som tjener de multinasjonale selskapene, nemlig mot hjertet av problemet og ikke bare mot enkelte sider av det.

 

På ny kjempet PAME for streikeorganiseringen i store fabrikker og på arbeidsplasser, som lammet virksomheten fra soloppgang. I tillegg stod havner, flyplasser og undergrunnsstasjonene stille, mens jernbanen i Athen gikk i noen timer for å gjøre det lettere for arbeiderne å delta i demonstrasjonen.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering