Trondheimskonferansen

Så er nok en vellykket og viktig faglig Trondheimskonferanse gjennomført og brakt vel til ende av LO i Trondheim.

Av Knut Eide

Det er all grunn til å berømme styret i den lokale LO avdelingen i denne byen som årvisst står bak den omfattende administrative jobben det er å arrangere denne store konferansen, som etter hvert også er blitt en av norges aller største og viktigste faglige møteplasser. Kun den store faglige LO kongressen på Sørmarka kan til sammenligning måle seg i viktighet og omfang med Trondheimskonferansen. Og i år måtte styret i LO i Trondheim beklage overfor flere som var vel sent ute, men gjerne ville delta, da plasskapasiteten dessverre for lengst var overskredet på dette årets konferanse, så det gjelder å huske å være tidlig ute med påmelding til neste år.

 

Mange deltakere

I årets Trondheimskonferanse deltok hele 597 delegater fra 22 av LOs lokalorganisasjoner og over 160 fagforeninger og fylkesorganisasjoner fra hele vårt langstrakte land. Over 30 grupper var i arbeid med forslag, og leverte til den siste konferansedagen en mengde fagligpolitiske forslag. Som deretter av en dyktig redaksjonskomité ble gjennomgått og komprimert ned til 14 meget gode forslag, inkludert konferansens hovedforslag. En del av disse forslagene ble gjengitt i forrige nr. av Friheten, (nr.3. 2010) og de resterende forslag kan leserne nå finne i dagens avis.

NKP og UngKom deltok som i tidligere år med flere representanter på denne viktige faglige konferansen og disse var selvsagt også aktive bidragsytere både med gode innlegg fra talestolen og med flere aktuelle og viktige forslag.

 

Stands

NKP, Friheten, UngKom og Cubaforeningen deltok også med egne stands på konferansen. Over 600 eksemplarer av Frihetens siste nr. ble utdelt til konferansens deltakere og arrangører. Også

UngKoms medlemsblad Kameraten fikk en meget god avsetning. Det samme gjaldt Cubaforeningens bok ”En

annen verden er mulig” samt de meget gode opplysningsheftene Cubanytt. NKP i Midt-Norge hadde også salg av T-skjorter, med en påtrykt logo av Che Guevara, med sigd og hammer, samt vår hjemmeside, adresse www.nkp.no.

Disse t-skjortene var så populære at de ble utsolgt lenge før konferansen var over, og flere måtte dra skuffet fra NKPs standen da vi måtte beklage at vårt lager av disse skjortene nå dessverre var utsolgt. Det er tydeligvis et stort marked for slike ting for tiden, og etterspørrelsen etter disse populære skjortene bør vel føre til at vår neste bestilling og lagerbeholdning bør økes vesentlig ser det ut for!

LO i Trondheim opplyser at neste års Trondheimskonferanse blir avholdt samme sted, NOVA/Folkets Hus i helga 28. – 30. januar 2011, og ønsker alle velkommen til en ny stor og viktig faglig konferanse for arbeidsfolk i Norge.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering