OPPDRETTSLAKS OG SUKKERSYKE
-
Av Kato Bjørkli
Leder Troms distrikt av NKPFra før vet vi at fiskeproteiner er et sunt innslag i kostholdet. Den viktigste helsemessige fordelen er reduksjon av insulinresistens. Insulinresistens er forstadiet til diabetes, og fører ofte til andre alvorlige sykdommer. Dette forsket NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings og sjømatforskning) og oppdrettsgiganten Marine Harvest på i 2007. Resultatene var svært positive for omsetningen av oppdrettslaks.
Mot slutten av 2009 kommer NIFES ut med nye forskningsresultater, hvor de tar for seg miljøgiftenes effekt på helsen. Med miljøgifter menes det her 12 stoffer, deriblant PCB, som går under samlebetegnelsen POP (Persistent Organic Pollutants). Disse tungt nedbrytbare organiske miljøgiftene er noen av de farligste vi kjenner til.
-
Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Kommentarer
blog comments powered by Disqus