OBAMA OG FREDSPRISEN

Den 9. oktober ble Barack Obama tildelt Nobels fredspris. Med tanke på den Obama-tilbedelsen som liberalistiske og reformistiske ”venstre” har klart å fremme i Vesten, så er det ikke overraskende at Obama vant prisen.

Av Mikkel Frostad

Prisen har ingen hvilken som helst historie. Den har tidligere blitt tildelt krigsforbryteren Henry Kissinger, despoten Dalai Lama og imperialisten Roosevelt. Da passer jo Obama godt inn.

Obama har sett på at det har hendt et statskupp i Honduras, lovet opptrapping i den imperialistiske okkupasjonen av Afghanistan, utvidet ”krigen mot terror” til Pakistan, administrerer den imperialistiske okkupasjonen av Irak, sett på et folkemord mot det palestinske folket, truet med krig mot Iran og Nord-Korea samt en rekke andre forbrytelser. Han blir oppfattet som svart, men har absolutt ikke på ingen måte bidratt til å bedre forholdene for de svarte i USA.


Det at Obama har vunnet prisen sier oss mye om hvordan Obama har forandret bildet av USA. Valget av Obama som president ga imperialismen et nysminka ansikt. En rekke målinger viser at folk over hele verden har et bedre syn på USA nå enn tidligere. Så med det representerer Obama-regimet en mer effektiv imperialisme. Obama klarte å snu trenden med at USA ble likestilt med krigsgalskap, og bare dette i seg selv er en stor seier for imperialismen.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering