Roche gjør god butikk på Tamifu vaksinen.
Roche gjør god butikk på Tamifu vaksinen.

Mange vil vel si at den største pesten og pandemien Norge og store deler av verden har blitt rammet av er den brutale og grådige kapitalistiske syken, men den fns det heldigvis en effektiv medisin mot.

Av Knut Eide

Karl Marx og Friedrich Engels har for lengst forordnet og foreskrevet en meget virksom politisk medisin og vaksine ved å anbefale et skifte til sosialistiske og kommunistiske samfunnsystem i de landene som er rammet av denne råe kapitalistiske utbyttersyken. Da er det straks verre med effektive medisiner mot dagens mange nye alvorlige folkesykdommer og pandemirisikoer. Norske helsemyndighetene har nå gått ut med en anbefaling om at hele den norske befolkningen bør vaksinerer seg som forebyggelse mot en mulig kommende og omfattende pandemi med farlig svineinfuensa. Sikkert et fornuftig råd mot en slik sykdom, såfremt vaksinen er virksom og at den fryktede pandemien virkelig kommer med full tyngde hit til landet. Og responsen på denne oppfordringen lot heller ikke vente på seg, køene av folk som gjerne vil ha vaksinert seg mot denne infuensaen øker nå i Norge for hver dag som går.

Alvorlige sykdommer:

Og når det gjelder farlige smittsomme sykdommer så har befolkningen også her i landet gjennom historien hatt mange eksempler på virkelig skumle saker, men også mange store pandemivarsler fra myndighetenes side som aldri har slått til som antatt og fryktet. Av de største og mest kjente pandemiene i norgeshistorien som har ført til virkelig store dødsfall her i landet tidligere, rager nok utvilsomt den fryktede pesten, den såkalte ”svartedauen” på 1300 tallet aller høyest. Denne byllepesten som var forårsaket av en bakterie med navnet Yersinia pestis tok den gang faktisk livet av rundt halvparten av norges befolkning, og omlag 75 millioner mennesker over hele verden. På 1800 tallet hadde vi epidemien med leprasykdommer, eller kanskje bedre kjent blant folk som sykdommen spedalskhet, og hvor over 8000 nordmenn ble registrert som bærere av denne grusomme sykdommen. I nyere tid har vi også hatt mange farlige sykdommer som ”spanskesyken”, syflis, gulsott, polio og tuberkulose, for ikke å glemme smittsom kugalskap og ”Asiasyken” som for få år siden var meget fryktet også her i landet. Og i den senere tid har man fått de meget alvorlige sykdommene HIV og AIDS.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

roche

vaksine

pandemi


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering