Røros - et av de lokale sykehus som på nytt foreslås nedlagt.
Røros - et av de lokale sykehus som på nytt foreslås nedlagt.

Helsepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet Jan Bøhler har rykket ut i nyhetsmedia med kunngjøring om at hans parti igjen har en ny nasjonal helsepolitisk reform på gang.

Av Knut Eide

Vel og bra såfremt en slik ville ha bedret på den norske befolkningens tilgang på medisinsk hjelp, men nok engang er det dessverre det motsatte som vil skje. På ny vil de norske styrende myndigheter forsøke å legge ned landets lokale sykehus med akuttmottak og spesialistfunksjoner. Glemt er både regjeringens mye oppskrytte ”Soria Moria” vedtak, og alle Aps store lovnader i siste stortingsvalgkamp om at ingen norske sykehus skulle legges ned.

Meget distriktsfentlig forslag

Skulle Ap og Jan Bøhlers drastiske nedleggingsforslag bli realisert og satt ut i livet av regjeringen, så er det selvsagt innbyggerne ute i distriktene og bygdene i vårt langstrakte og grissgrendte land som får føle de største negative virkningene av en slik usosial sparereform. Ifølge den samme Jan Bøhler og hans uttalelser i NRK radio om denne saken, så er det først og fremst spesialfunksjonene som kirurgi og ortopedisk virksomhet ved de lokale sykehus som nå skal bringes til opphør. Slike funksjoner skal ifølge Bøhler nå sentraliseres og kun befinne seg ved de større sykehus i byene. Etter hans og Aps mening er det mye penger å spare på en slik rasjonalisering og sentralisering.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering