Valgløfter og virkelighet

Ikke før er stortingsvalget over før vi får de første eksemplene på brutte valgløfter strømmende inn i de tusener av norske stuer via TV-mediet. Og nå var det selvsagt ingen ”ansvarlige” politikere fra de regjerende norske systempolitikere som stilte opp med noen adekvat forklaring på de sørgelige tilstandene.

Siste uke viste nyhetene på NRK nok et grelt eksempel på en manglende og hjerteløs eldreomsorg i det såkalte velstandsnorge. En nesten blind og syk kvinne på 92 år som knapt klarte å fytte på føttene, ble sendt hjem fra sykehjemmet til sin tomme leilighet i tredje etasje uten heis på Furuset. Forklaringen fra sykehjemmets administrasjon var at hun ikke var syk nok til å få plass der. De måtte på grunn av budsjett og plassmangelselvsagt prioritere beinhardt hvem som kunne få en plass på dette sykehjemmet.

Mot legens råd

Denne 92 åringens egen fastlege hadde i et skriv påpekt at han ikke så noen som helst mulighet til at hun kunne klare seg selv på noe vis. Men slike vurderinger biter tydeligvis ikke på byråkrater på norske sykehjem. Der er selvfølgelig effektivitet og sparekniv satt i høysetet. Denne eldre kvinnen var tross alt meget heldig som hadde en nevø med hjertelag og anstendighet som hentet henne og lot henne få bo hos ham inntil videre. Men mange eldre og syke i dette landet er nok dessverre ikke så heldig at de har slektninger som har krefter og mulighet, samt husrom eller vilje til slikt. Stell og pass av eldre krever tross alt mye av dem som påtar seg slike krevende oppgaver.

 

Av Knut Eide

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering