Anmeldelse til Oslo kriminalpoliti

På side 4 i ukas Friheten trykker vi et brev som er sendt av Per Aslak Ertresvåg og et par andre overvåkede til Oslo kriminalpoliti.

Innholdet i brevet viser at det foregår overvåking i Norge i dag. I anmeldelsen «dreier det seg om en rekke oveergrep, av politisk karakter mot oss som enkeltpersoner,» heter det blant annet i skrivet.

«Vi har vansker med med helt å se bort fra aktiv eller passiv medvirkning fra PSTs side, eller fra grupper eller enkeltpersoner med en eller annen tilknytning til miljøet,» heter det også skrivet sendt til Oslo kriminalpoliti. Det er bra at dette kommer fram. Men vi har ikke hatt noen illusjoner om at sånt ikke skjer. NKP blir overvåket etter alle kunstens regler.

Ingen må ha illusjoner om noe annet.

Hans Petter Hansen - redaktør i Friheten


Anmeldelse av politiske overgrep, brudd på menneskerettigheter, angrep på ytringsfriheten, frihetsberøvelse, overvåking og ulovlig elektromagnetisk bestråling o.a.

På vegne av ingeniør og oppfnner Einar Langset, Molde, småbruker og oppfnner Kristen Jarle Blindheim, Sykkylven, og meg selv, tidligere sjef for Venstres Pressekontor og sjefredaktør i Inter Press Service (IPS), innleveres denne anmeldelse mot norske politimyndigheter generelt, subsidiært mot PST.

I sum dreier det seg om en rekke overgrep, av politisk karakter mot oss som enkeltpersoner. Einar Langset har to ganger tidligere innlevert politianmeldelse i saken på sitt hjemsted, uten noen reaksjon. På eget grunnlag har også Per-Aslak Ertresvåg levert anmeldelse til politiet i Oslo. Også i det tilfellet er saken avfeid.

Hver for oss har vi opplevd overgrep som bryter norsk lov, menneskerettsbrudd, angrep på ytringsfriheten, frihetsberøvelse, ulovlig politisk overvåking, innbrudd, tyveri av bøker og dokumenter, ulovlig bruk av lavfrekvent bestråling med fare for liv og helse, og et mulig drapsforsøk – vi har vansker med helt å se bort fra aktiv eller passiv medvirkning fra PSTs side, eller fra grupper eller enkeltpersoner med en eller annen tilknytning til dette miljøet.

Einar Langset
Per-Aslak Ertresvåg
Kristen Jarle Blindheim

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering