Konkurranseutsettinga av veivedlikeholdet, som Frp gar helhjertet inn for, har fort til at  prisene pa dette omradet har steget 40 pst. mer enn ovrig prisstigning i Norge.
Konkurranseutsettinga av veivedlikeholdet, som Frp gar helhjertet inn for, har fort til at prisene pa dette omradet har steget 40 pst. mer enn ovrig prisstigning i Norge.
I et debattinnlegg i Sarpsborg Arbeiderblad torsdag 28. mai etterlyser stortingsrepresentant Ulf Leirstein fra Frp okt innsats fra regjeringen mot den okende arbeidsledigheten.

Av Terje Bjorlo

Krisen som har rammet verden denne gangen, den sakalte finanskrisen, er en krise som med jevne mellomrom rammer det kapitalistiske systemet. Det som kjennetegner dagens krise er at den er dypere og mer alvorlig enn andre kriser vi har hatt de siste tiarene. Bakgrunnen for dette er at regjeringer over hele verden har privatisert, konkurranseutsatt statlige oppgaver og fjernet stadig flere reguleringer av markedene. Dette har ogsa skjedd i Norge under borgerlige regjeringer og ikke minst under Arbeiderpartiregjeringer. Frp har onsket enda mer hoyrepolitikk, slik som i USA. Denne politikken har vist seg fullstendig feil. Og hvordan forklarer Frp dette? Jo, at markedene ikke var tilstrekkelig deregulert! I land etter land ma staten ga inn med enorme pengesummer for a redde det kapitalistiske systemet fra spekulantenes herjinger. I USA, kapitalismens hoyborg, har staten gatt inn og overtatt bade banker og industriselskap. I Norge har regjeringa stilt opp med 350 milliarder kroner for blant annet a redde bankene. Nar Leirstein na etterlyser flere tiltak fra regjeringa, sa snakker han mot seg selv. For Frp onsker jo at markedene skal klare seg selv uten innblanding fra en brysom stat. Men det er vanlig for politikere fra Frp a snu kappa etter vinden! I innlegget sitt etterlyser Leirstein mer midler til vei- og jernbaneprosjekter. Historisk har Frp v?rt det partiet som har v?rt mest negativt til satsing pa kollektivtrafikk. Na har partiet ogsa snudd kappa etter vinden pa dette omradet.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering