Atomkrig fortsatt i planene
Ved den tyske flybasen Bu- chel (fra demo 30. august 2008) er det fortsatt 20 US- atomladninger med spreng- kraft 100 ganger Hiroshima- bomba.

Av Rudiger Gobel, junge Welt

Forsvarsdepartementet i USA planlegger fortsatt a bruke atombomber, selv om presi- dent Barack Obama forkynte et initiativ for en verden uten kjernevapen i Praha i april. Dette gar fram av forberedel- ser til en rapport om atom- strategien, som Associated Press nylig meldte om med Pentagon som kilde. Denne «Nuclear Posture Review» skal legges fram i 2010 og v?re grunnlag for milit?rstrategien de neste fem til ti ar. I folge AP skal det i lopet av videre rustnings- begrensninger bli en reduksjon av atomarsenalet. Til grunn skal det likevel ligge «et sik- kert avskrekkingspotensial». Hensikten som Obama nevner, a avskaffe atomvapen helt, altsa a redusere til «global zero» er ikke stadfestet i dette dokumentet, konstaterte US- nyhetsbyraet. De russisk-amerikanske for- handlingene, som har starta i Roma, har riktignok som mal a begrense arsenalene av atom- vapen, men ikke fullstendig skroting av dem. Like tvetydig agerer SPD og unionspartiene i Forbundsre- publikken Tyskland. I For- bundsdagen har de na enstem- mig stotta kunngjoringen om nedrustning fra US-president Obama, men uttrykkelig avvist en snarlig tilbaketrekking av amerikanske atomvapen fra Tyskland. Forslag om dette fra Linkspartei, FDP og Bundnis 90/Die Grunen blei avvist – etterat utenriksminister Frank- Walter Steinmeier hadde stotta det i forkant. Poenget var at SPD-kanslerkandidaten ikke ville fastlegge et tidspunkt for a fa dette krigsutstyret for mas- semord ut av landet.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

usa

atom

krig


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering