Godt humor og godt kameratskap er viktig ogsa pa stand.
Godt humor og godt kameratskap er viktig ogsa pa stand.
Som ventet og fryktet foretok Sor-Trondelag fylkes valgstyre ogsa ved det kommende stortingsvalget 2009, en mengde strykninger og underkjenninger pa NKPs innsendte underskriftslister.

Tekst og foto: Knut Eide

Selv om kravet til 500 under- skrivere ble mer enn oppfylt ved innleveringsfristens utlop den 31. mars, da 513 under- skrifter personlig ble innlevert av partilagets sekret?r, sa holdt det altsa ikke for byra- kratene i fylkeshuset. Hele 91 navn ble kontant og brutalt stroket med alle slags finurlige begrunnelser. Enten var det for utydelige navne- trekk, eller underskriverne var studenter med sin opprinnelige bostedsadresse i et annet fylke enn Sor-Trondelag. Nytt av aret var ogsa en fersk valglov som ikke tillater poli- tikere eller andre personer, som pa forhand star som un- derskrivere og ansvarlig for sine egne valglister, eller har skrevet pa eventuelle andre sma partiers nodvendige underskriftslister, a v?re un- derskriver pa flere lister. Slike nodvendige tillatelser fra norske borgere blir med andre ord hele tiden mer van- skeliggjort, og sitter stadig len- gre inne, nar det gjelder a fa samlet de minimum 500 pa- krevde underskriftstillatelsene for a stille til valg. Det er tydelig at flertallet av stortingspolitikerne na jobber hardt for a fa fjernet de minste partiene i kongeriket Norge, og da spesielt partiet NKP som har stilt valglister helt siden 1923. Et tydelig bevis og ek- sempel pa en slik holdning, er Aps nav?rende og ”eminente” kulturminister, broileren Trond Giske. Da han for en tid tilbake ble spurt pa gata her i Trond- heim om han ville gi NKP en slik tillatelse til a fa stille til valg, nektet han plent a gi oss sin underskrift til dette. Hans arrogante svar var at han trengte ikke mer konkur- ranse pa tinget. Sannelig en skikkelig demokratisk innstil- ling hos den karen!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

nkp

stortinget


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering