Friheten som ble startet som en illegal avis under krigen er nektet okonomisk stotte fra dere framover.

Det er en skandalos avgjorelse tatt pa premisser som radet selv har eneradig har laget og som har v?rt helt ukjente for oss. De prinsipper som radet legger til grunn for sin stotte har aldri v?rt diskutert blant smaavisene eller lagt fram slik at redak- sjonelle krav, stoffmengde, innhold m.m. kunne vurders av redaktorene i avisen og slik at eventuelle endringer/tilpasninger kunne gjores. Friheten er i dag landets eneste kommunistiske avis og har en politisk linje som ikke finnes i andre aviser. Dersom okonomisk stotte uteblir er avisen bankerott. Avgjorelsen er et direkte politisk anslag mot NKP og en uholdbar innsnevring av den presse- og ytringsfrihet vare styrende organer er flinke til a fremheve over- for andre kulturer og regimer. Radet bedriver ikke i dette tilfelle kulturvurderinger, men tar direkte politisk standpunkt mot Norges Kommunistiske Parti og knebler dets mulighet til a na fram til publikum.
Pa vegne av Friheten ber jeg om snarlig svar pa folgende da Frihetens redaksjon og NKP vil klage over vedtaket og forfolge saken videre i politiske organer og i Kulturdepartementet:
1. Hva er de konkrete vilkar for a fa okonomisk stotte fra Kulturradet?
2. Er den redaksjonelle linjen til avisene redaksjonens ansvar eller kan den ignoreres av radet? Star redaksjonen fritt i a velge reportasjer, kommentarstoff, kildebruk m.m. eller skal det v?re underlagt radets lopende "kulturvurderinger"?
3. Er det radets egenetablerte kultursyn (og politiske) som avgjor stotte? Hva med de tusener som ikke stotter radsmedlemmenes private kulturoppfatninger? Skal de bare forties?
4. Vi onsker a fa avgjorelsen skriftlig med begrunnelse for avslag om okonomisk stotte og retningslinjene for a fa stotte.
5. Hvor kan en overproving av radets beslutninge foretas?

Med hilsen
Harald Reppesgaard

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering