Elendigheten i Darfur er stor, men arsakene til den er en annen enn hva Vesten pastar.
Elendigheten i Darfur er stor, men arsakene til den er en annen enn hva Vesten pastar.
Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) sin straffeutmaling mot sudans president Omar Bashir er absurd og handler slettes ikke om noe «folkemord» i Darfur.

Av Kristian Karbo

Forst og fremst ma jeg jo fa si at det er et stort paradoks at det er Omar Bashir det er utsendt arrestordre pa - ikke Bush, Blair, Aznar eller Berlusconi for deres tvers igjennom ulov- lige angrepskrig mot Irak. For ikke a snakke om sionistene sine massakrer i Gaza. Men jeg skal la det ligge. Mange myter blir spredd igjennom norsk media om Darfur. Ideen om at det pagar et «folkemord» i regionen har ikke fundament i virkelighe- ten. Begrepet «folkemord» i Darfur oppstod i president- valgkampen i USA i 2004: Kandidatene Kerry og Bush trengte en avledningsmanover for a fa vekk fokuset fra den upopul?re Irak-krigen. For dette var ikke begrepet «folke- mord» nevnt i det hele tatt. In- gen andre brukte dette begre- pet - ikke FN, ikke Leger Uten Grenser, ingen andre regjerin- ger var enige i at det pagikk et folkemord i Darfur. Fordi de pagaende krigs- handlinger i Darfur ble startet i 2003 da to opprorsgrupper - Sudan Liberation Army (SLA) og Justice and Equality Move- ment (JEM) - godt bev?pnet av Israel og USA, begynte a drepe politifolk i regionen. 700 politifolk ble drept og frav?- ret av politi apnet for all mulig odeleggelse. Som et resultat av at den sudanske h?ren ikke hadde kapasitet til a beskytte sivilbefolkningen ble det opp- rettet sivile forsvarsgrupper som beskyttet seg selv mot disse dodsskvadronene, som mottok penger og vapen fra USA og Israel. All odeleggel- sen og kaoset i Darfur er pri- m?rt et resultat av disse «opprorernes» myrderier. Det er «opprorerne» som har an- grepet flyktningeleirer og dre- vet folk pa flukt - ikke den su- danske regjering.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

haag

olje

bush

bashir


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering