Eksempel pa direkte forfalsket opiumskart over Afghanistan funnet pa  nettet, og med FN angitt som kilde. Her skapes det inntrykk av at  opiumsdyrkingen i talibanomrader i sor er fra «hoy» til «ekstrem»,  mens den i nord er fra «middels» til «lav». Sannheten er at det meste  av dyrkingen foregar i nord.
Eksempel pa direkte forfalsket opiumskart over Afghanistan funnet pa nettet, og med FN angitt som kilde. Her skapes det inntrykk av at opiumsdyrkingen i talibanomrader i sor er fra «hoy» til «ekstrem», mens den i nord er fra «middels» til «lav». Sannheten er at det meste av dyrkingen foregar i nord.

Pa gatene i Europas heroin-hovedstad Oslo ligger ofre for Norges krig i Afghanistan.

Av Bjarne Johansen

Spokefullt blir det sagt at om- setningen pa Wall Street kon- trolleres av GOD, ikke i betyd- ningen GUD men Gold (mine- raler), Oil (og gass) og Drugs (kokain og heroin). Tali- banstyret i Afghanistan hadde sommeren 2000 rosket opp og fjernet n?rmest all opiums- dyrking i landet. Da fikk hero- inmarkedet, kontrollert av CIA, Big Business og Wall Street, fullstendig panikk. Under paskudd av krigen mot terror gikk NATO til overfallskrig mot Afghanistan i 2001 for a gjenopprette heroinmarkedet. Dyrking av opium og produksjonen av he- roin er i dag, under kontroll av afghanske krigsherrer og ISAF-styrkene, Afghanistans viktigste inntekt. Opiums- hosten har okt Afghanistans BNP med 66 prosent og utgjor 40 prosent av totalokonomien. Craig Murray, britisk ambas- sador i Usbekistan 2002-2004, skrev en blogg 27. juli 2007 som senere er publisert i avisa Mail on Sunday. Han kommer med sv?rt in- teressante opplysninger om heroinmarkedet som en super- profitabel virksomhet kontrol- lert av CIA, afghanske krigs- herrer, USAs Big Business og korrupte regimer som sikrer transporten av heroin til marke- dene i Europa og USA. Murray stiller sporsmalet: Hva gjor bri- tiske soldater i Afghanistan? Ja, og hva gjor norske sol- dater i Afghanistan? Bringer de demokrati og utvikling til Afghanistan? Stotter de regjer- ingen til Hamid Karzai i for- sok pa a oppna ro og orden i landet? Bekjemper de Taliban for a hindre spredning av fundamentalistisk islam til an- dre land? Pisspreik.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

norge

afghanistan


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering