Mangel på organisert gruppetilhørighet
Det sies at vi lever i et av verdens beste land. Dette er en sannhet som man manipuleres til a v?re enig i. Selv den som sitter med uloslige okonomiske problemer pa grunn av arbeidsloshet, husleieokning eller annet som den en- kelte ikke er skyld i eller kunne forutsi.

Av Birgir Skj?ret

Vi skal ikke klage, fordi de sulter og lider den storste nod rundt om i verden ellers. Er det noen som lider nod i Norge er det enten deres egen skyld eller de som kommer hit til landet for a ta del i, og etter manges mening, snylte pa var velstand. Dermed luk- ker vi oynene for de bolig- lose og de som hele tiden har v?rt uten fast arbeid og inn- flytelse i samfunnet. Dette, mens vi samtidig godtar at de aller rikeste oker sin formue med hurtigtogs- fart. Selv i denne rodgronne perioden hvor Kristin Halv- orsen proklamerte et stort loft for fattig-Norge i begynnel- sen av perioden. Den «gene- rose» bevilgningen var etter et raskt regnestykke en seks- tende del av det de ti rikeste hadde okt sin formue med det samme aret. Det er et merkelig fenomen at de som intet har, heller ikke er villige til a ga ut og proklamere sin egen fattig- dom. Det er pa en mate flaut a ikke v?re blant de vellyk- kede, og derfor innfinner de fleste seg med sin situasjon i ensomhet, mens mange av de unge tar til seg samfunnstoppe- nes karriere og tror at de selv har samme mulighetene bare de star pa nok. De har ikke opp- fattet annet enn at at alle som vil noe kan ta et stort stykke av blotkaka i det uendelige. De som likevel tar til orde for mer likhet og rettferdig forde- ling, blir fort stemplet som misunnelige. De som befinner seg nederst pa stigen har ikke bare mistet det okonomiske stapunktet, men ogsa retten til a uttale seg.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

grupper

arbeidsløs


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering