EU snuser på Lukasjenko

Med et nytt Ost-partnerskap vil EU soke n?rmere kontakt med tidligere sovjetrepublikker som Ukraina, den enna kommuniststyrte Moldova, Aserbaidsjan, Armenia, Georgia og eventuelt Hviterussland.

Av Age Fjeld

Det er EU-landene Sverige og Polen som har tatt initiativet og Hviterussland er ikke avvis- ende. Den 11. februar hadde Det tyske selskap for utenriks- politikk og Ost-utvalget i tysk okonomi invitert Hviteruss- lands utenriksminister Sergej Martynow til Hotell Adlon i Berlin. I halvannen time diskuterte man sporsmal omkring Hvite- russland uten at frasen ”Euro- pas siste diktatur” ble nevnt. Det som var utenkelig i fjor, skjedde altsa na i februar. Pa grunn av angivelige og fak- tiske demokratibrudd ble lan- det i mange ar isolert. I 1997 brot EU alle kontakter pa ministerniva, og president Lukasjenko og 40 andre ledende politikere fikk forbud mot inn- reise i Europa-Unionen. Og i Brussel og Strasbourg begynte man sa a smigre den hviterussiske opposisjonen. Siden i fjor host kom en end- ring. Forsiktige skritt til refor- mer i Minsk ble belonnet av EUs utenriksministere med a utsette innreiseforbudet i seks maneder.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering