Statlig fallskjerm også til SAS
En lovet statlig fallskjerm eller sakalt krisepakke, pa ikke mindre enn 800 millioner kroner er na under pakking av det norske n?ringsdepartementet til det kriserammede skandinaviske flyselskapet SAS.

Av Knut Eide

Men en slik redningshjelp er allikevel til liten nytte for de ca. 9 000 ansatte i SAS-kon- sernet som na vil bli satt pa porten. Innen paske vil alle an- satte ha fatt beskjed om hvem som blir overflodige, sier SAS Norge-sjef Ola H. Strand. Han har forovrig for lengst pakket kofferten pa vei til en ny sjefstol i den svenske ho- vedstaden. SAS Norge AS skal ifolge planene opphore a ek- sistere. Flyene som er tilknyt- tet den norske virksomheten vil fa svenske sertifikater og alt flyttes til et felles hovedkvar- ter i Stockholm. Pa folkemunne i Norge har det jo i mange ar blitt pastatt at selskapets logo, og boksta- ver SAS, i virkeligheten star for ”Svensk Alt Sammen”. En folkelig pastand som naturlig nok na vil fa en ny aktualitet i denne store utflaggingsaken. Om lag 3 000 ansatte mister jobben direkte, og over 5 600 av dagens ansatte vil bli outsourcet. Det vil si n?rmere 9 000 mennesker i det tidligere sa store SAS. SAS-administrasjonen vil ogsa kutte 75 flyruter i et des- perat forsok pa a spare penger, og vil na konsentrere seg om kun a betjene de skandinaviske flyrutene. SAS-aksjon?rene har ogsa fatt en brutal landing pa Oslo Bors den siste uka, da aksjekursene til selskapet re- gelrett stupte i ren jetfart. SAS-ledelsen opplyser at de vil igangsette en kriseemisjon samt en rekke andre drastiske tiltak for a spare penger. Flere forsok i den senere tid pa a selge hele det konkurstru- ete selskapet til andre flysel- skap, har ogsa mislykkes. Det er en forferdelig situasjon, sier SAS-sjefen Mats Jansson, som i likhet med flere andre sjefer i kapitalismens mange banke- rotte selskap selvfolgelig leg- ger skylda pa den store inter- nasjonale finanskrisen for all elendigheten.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

krisepakke

sas


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering