Frp-politikk vil ikke virke
Stortingsrepresentant Ulf Leirstein kommer lordag 31. januar i Sarpsborg Arbeider- blad med forslag som etter hans mening skal innga i en tiltakspakke mot det som feil- aktig kalles en finanskrise.

Av Terje Bjorlo

Dette er egentlig en krise i det kapitalistiske systemet forarsa- ket av privatisering, konkur- ranseutsetting, fjerning av re- gelverk, fjerning av mulighet for politisk styring osv. Denne politikken har gatt sin seiersgang over hele verden, med start i USA etter at Rea- gan ble president. Han satte i verk den politikken som Frp ogsa forfekter, nemlig store skattelettelser, lavere trygde- satser, kamp mot fagbevegel- sen osv. Resultatet viste seg raskt. Offentlige suppekjokken matte etter femti ars frav?r gjenapnes i stort antall. Og de er der fremdeles. Videre klarte Reagan a knuse amerikansk fagbeve- gelse. Det har fort til at lonns- nivaet i USA er lavere enn pa flere tiar. Dette, sammen med kapitalens innebygde behov for storre avkastning forte fram til krisen som na herjer rundt i hele verden. De siste ukers rentenedsett- elser har fort til at folk med lan har fatt redusert lanekost- nadene betydelig. Skattelettel- ser som Leirstein foreslar vil mest sannsynlig ikke oke for- bruket som han pastar. Folk er blitt mer forsiktige, slik at skat- telettelser vil ga til sparing. Samtidig vil det redusere sta- tens inntekter, noe som pa sikt vil fore til reduserte offentlige budsjetter. Nodvendig politikk er a oke offentlig ettersporsel betyde- lig. Etter ar med sulteforing er det na nodvendig med store bevilgninger til det offentlige slik at nodvendige offentlige oppgaver kan loses. Det vil gi arbeid til tusener.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

frp

politikk


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering