Norske våpen dreper best
Norge er aller best i NATO-klassen ogsa nar det gjelder produksjon av treffsikre og dodelige krigsvapen. Det skriver det amerikanske forsvarets Stryker-brigade pa US Army sine websider.

Av Knut Eide

Det Kongsbergproduserte va- penet Remote Weapon Station (RWS), gir bade okt overle- velse for operatorene, i tillegg til en signifikant okning i sann- synligheten for treff med for- ste skudd, skryter amerika- nerne. Det gir mye storre do- delighet og flere drepte per ladning. Kongsberg Protech System inngikk hosten 2007 en rammeavtale med US Go- vernment om en gigantleve- ranse av vapenet RWS Protec- tor. Avtalen er Norges storste vapenkontrakt noensinne, og har en verdi pa hele atte milli- arder kroner over en femars- periode, ifolge administre- rende direktor Egil Haugsdal. Det var i 2000 at vi for for- ste gang inngikk en femars- avtale med det amerikanske forsvaret om en leveranse pa 1700 RWS stasjoner. Sukses- sen med det dodelige RWS vapenet fikk sin spede begyn- nelse allerede i 1997, og det var et lite selskap pa Notteroy utenfor Tonsberg som unnfan- get ideen om dette treffsikre vapenet. Da inngikk vi en av- tale om utvikling med Ving- hog, et datterselskap av Sim- rad Optronics, sier direktor Haugsdal. Etter foresporsel fra det nor- ske forsvarets logistikkorgan- isasjon (FLO), startet dav?r- ende Kongsberg Defence & Aerospace samtaler med For- svaret om leveranse av 77 slike RWS enheter. I dag er Kongs- berg Protech Systems verdens ledende produsent av vapenet RWS. Vi har over 90 % av ver- densmarkedet, og leverer vapensystemet til sa mye som 16 land. Bare det siste aret har vi hatt en ordreinngang pa over fire milliarder kroner. Pa verdensbasis har vi na kontrakter pa cirka 11 000 slike RWS vapenstasjoner. Hittil har vi totalt levert 4000 av disse, med avtaler om a le- vere ytterligere 7000 slike sta- sjoner. Vi har hatt en om- setningsvekst pa over en mil- liard kroner i aret siden 2007, skryter Kongsberg Protech System-sjefen. Vi er veldig stolte av a ha utviklet RWS Protector vapenet, og at vi var forst ute i markedet med leve- ranse av moderne vapen- stasjoner. Vi presenterte en helt ny teknologi, og var timing (les stadig nye kriger) var perfekt. I dag leverer vi et teknologisk overlegent produkt, og de store volumene vare gjor oss meget konkurransedyktige pa pris sier samme Haugsdal.
Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering