Stopp den israelske aggresjonen
President Abbas kaller Israels an- grep for et «holocaust». Na opple- ver vi en ekstrem form for interna- sjonal terrorisme. Det er folkemord Israel innledet 26. desember mot det innestengte og isolerte palestinske folket pa Gaza. Den offisielle talen om «a sla tilbake angrepene fra Gaza by mot Israel», vil bli avslort.

Av Nir Rosen

Nar verdens 5. sterkeste milit?rmaskin i arevis har holdt et helt folk som gis- ler, uten vann strom og mat, er det bare massemordere som er sa kyniske at de forsoker seg pa selvmotsigende utsagn om at palestinerne er terrorister, og «nok er nok!»

Lordag, 3. januar ble bakkeangrep- ene startet, na var det offisielt for a sla ut «terroristene i Hamas». At folket pa Gaza har rett til a forsvare seg mot ok- kupanter og angripere forvrenges hele tiden i medier, ogsa norske med sterk prosionistisk innflytelse.

Allerede na er over 100 barn drept. De mest uskyldig drepes samtidig som propagandakrigen for Israels ekstre- misme forsterkes i pengemediene. Israel har brutalt angrepet kontoret til Ismail Haniya, den demokratisk valgte statsministeren. Hva vil det ek- streme Israel oppna med dette feige an- grepet? Og hva med verdensopinion- ens onske om varig fred?

President Abbas pa vestbredden, un- der israelske bajonetter, sier at drap pa 5 maneder gamle barn er holocaust, be- visst folkemord. Verden kan se med egne oyne hva som skjer. Vi star over- for mordere, torturister og lognere. Li- kevel klarer ikke FNs sikkerhetsrad et- ter forslag fra Abbas, lordag 3. januar a fordomme Israels handlinger. Hvor- for? Jo, USA legger ned veto mot «uba- lanserte uttalelser». Abbas uttalte sam- tidig: «Muligheten for et enstemmig vedtak i sikkerhetsradet er sma. Vi vet ogsa at Israel har ignorert FNs resolu- sjoner de siste 40 arene, i tillegg til hundrevis av vedtak i FNs hovedfor- samling. Sa palestinerne er vant med lost snakk og resultatlose vedtak fra det overste organet for verdens folk.

Det som skjer na er den blodigste perioden i 60 ars okkupasjon. Det sier Hamas-lederen fra eksil i Syria. I sann- het er det et virkelig holocaust sier Khaled Meshaal om angrepene mot sivile pa Gaza-stripen. Marwan Bishara, Al Jazeera`s seniorpolitiske analytiker, sier det beste Abbas kan hape pa er vedtak i sikkerhetsradet som fordommer israelsk aggresjon.

Men hvordan vil verden reagere nar de far hore Rana el-Hindi fra Redd Barna i Ramallah snakke inne fra Gaza-stripen? Barna lider allerede sterkt under inntrykkene fra Israels bomber i nabolaget. Eissam Younis, di- rektor ved Al Mizan-senteret for men- neskerettigheter i Gaza forteller til Al Jazeera at den israelske h?ren «med forsett og systematisk retter skytset mot sivile. Slik setter de seg ut over alle lover for «det internasjonale sam- funn». Men vi har erfart at det «inter- nasjonale samfunn» er taust. Det rea- gerer ikke mot slike bestialske over- grep. Nar israelske stridsvogner, stot- tet av helikoptre og marinefartoy set- ter inn sitt milit?re press mot Gaza by, forst ved angrep mot flyktningeleiren Jabaliya i utkanten pa nordlige Gaza- stripen og deretter inn i byen, er det en helt ekstrem handling.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering