Henrettelsen iscenesatt av USA

(Nr 1 - 2007) Det var USA som rustet opp Irak til krigen som ble ført mot Iran fra 1980-1988. Dette tjente rustningsindustrien i USA grove penger på..

Av Steinar Åge Brenden

Ifølge enkelte kilder mistet 1 million mennesker livet i denne 8 år lange krigen. Kjemiske våpen brukt mot Halabja i mars 1988 var skaffet til veie av USA. Dette siste var et hovedankepunkt i ”rettssaken” mot Saddam Hussein.


Sovjetunionen ble demontert. Samtidig fikk USA/ NATO frie tøyler i verden. Krigen mot Irak i 1991 var det første eksperimentet i ”den nye verdensorden”. Påskuddet var Kuwait. Senere fulgte Bosnia, Kosovo, Afghanistan og Irak 2. Hvor mye lidelse og tapte menneskeliv dette har forårsaket er ikke til å tenke på. ”Krigen mot terror” startet høsten 2001. Angrepet på en nasjonalstat, Afghanistan, var ubegrunnet i terror. Men påskuddet fantes. Situasjonen i Afghanistan i dag er uavklart, USA har skaffet seg en marionettregjering. Men motstanden øker, NATO er under press fra USA, de skal gjøre jobben for dem. 2007 vil gå fra vondt til verre.
Under Irak 1 greide ikke Bush senior å oppnå noe særlig. Saddam Hussein satt ved makten mens Bush måtte gå fra borde. Man satte i gang terror og blokade mot landet, sultet ut befolkningen, sørget for null helsevesen m m. Barna dør, Saddam sitter. Bush 2 kommer til makten, spørsmålet er selvsagt helt fra første stund hvordan ta Saddam, hvordan hevne pappa, han oppnådde jo absolutt ingenting, du skal steike i helvete, sa Saddam, pappa taper og må gå fra borde, men Saddam kan peke nese, hva sa jeg?


Saddam har ingenting med 11.9.2001 å gjøre, absolutt ingenting. Men påskuddet er der, han bygges opp til en ny trussel, dette utpinte landet må angripes, med verdens mest moderne våpen, etter å være bombet, blokkert, utsultet i 12 år. Powell holder et skuespill foran Sikkerhetsrådet. Ingen tror på ham, ja han tror ikke på det selv heller.


Angrepet på Irak, krig 2, i mars 2003 er en alvorlig krigsforbrytelse. Alt 1.mai 2003 lander Bush jr. nr 2 på et hangarskip borte ved California og annonserer krigen som vunnet. Men Bin Laden og Saddam er som sunket i jorden. ”We shall smoke them out of their holes,” sier junior. Nå ja. Det hele er pinlig, hvordan få tak på denne frekke fyren som lekte slik med pappa?
Sannheten var at krigen ennå ikke var begynt, den foregår nå, enda verre enn før. Alle vet det og de fleste med politisk gangsyn sier det i dag, den 1. januar 2007, Irak var bedre og tryggere under Saddam, før USA kom inn på arenaen.
Endelig kunne man gå på talerstolen og fortelle den aller største nyheten: ”Ladies and gentlemen, we got him.” Dette annonseres som en stor seier, Saddam er tatt, problemene i Irak er løst. Ja det er jo noen sjiamuslimer som jubler. Det føres en farseaktig rettssak mot Saddam. Den føres rett nok i Irak, for å gi et skinn av legitimitet, men USA trekker i trådene. Saddam forsvarer seg godt, de få spredte opptak man ser forteller ellers lite. Man har hastverk, nå skal Bush 1 og 2 få hevn.
Dødsdommen kommer i november 2006, helt som forutsett. En farseaktig ankebehandling stadfester dødsdommen. To dager etter fullbyrdes dommen. Hastverket er påfallende. Opptak fra henrettelsen viser en diktator som oppfører seg fullkomment verdig. Det ligger fast: Jeg tar helt avstand fra diktatorer av typen Saddam Hussein. Enda mer fra islamske terrorister av typen Bin Laden. Men Irak var bedre enn det er i dag, så lenge de fikk fred for utenlandske aggressorer. Nå dør kanskje 100-200 mennesker daglig bare i selvmordsbombinger. Mesteparten får vi ikke høre om. Etter mange kriker og kroker fikk Bush 1 og 2 sin hevn over Saddam som hadde krenket dem og fornærmet deres ære. Større er de altså ikke.
Spørsmålet ligger fast: Ville skoleguttene i USA oppført seg like verdig når de sto der med repet rundt halsen?
Og spørsmål 2: Hva har man oppnådd med å henrette Saddam Hussein?

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering