Fra flyktningleiren Idomeni i Makedonia Foto: Birgit Skjæret
Fra flyktningleiren Idomeni i Makedonia Foto: Birgit Skjæret

■ Vårt land er igjen på vei til militær okkupasjon av et suverent land, og vi vet at det vil bli slik tross regjeringas skyggelegging av den åpenbare hensikten. I liket med tidligere norsk angrepskrig mot fjerntliggende land, er heller ikke Syria noen trussel for Norge, men frekt nok påberopes folkeretten til å forsvare oss mot forespeilet islamistisk terror på norsk jord. Men er det virkelig ISIS som er hovedfienden som skal bekjempes?

Syria var et multikulturelt og fredelig land med fulle rettigheter til alle uansett kjønn, religion eller etnisk tilhøringhet. Det var også en ganske beskjeden oppstand i de første dagene av det arabiske opprøret, og den syriske statens plikt til å forsvare seg ble ganske fort til den ulogiske påstanden om at en mann skulle gå rundt og drepe sitt eget folk, og dermed ble det i all hast bygget opp en motstand som ikke bare besto av syrere, men også mange krigere sendt fra blant annet Afghanistan, Libya, Tsjestsjenia og ikke minst Marokko. Krigen var i gang og et vakkert historisk land skulle oppleve sitt ragnarok.

Helt siden den spede begynnelse er vi blitt foret med president Assads grusomheter gjennom norske media. Likeledes også de som på oppfordring av landets ledelse, har stilt opp for å hjelpe til med å kaste okkupantene ut av landet. Her florerer det med paåstander om bombing av sivile, bruk av kjemiske våpen og klasebomber. Alt verifisert med den islamistiske opposisjonens videofilmer, den subjektive "menneskerettighetsorganisasjonen" SOHR samt en rekke vitneutsagn av typen: "En aktivist forteller", "Anonyme kilder kan bekrefte" o.s.v. At den vestlige klakkøren Amnesty har påvist at kjemiske våpen er blitt brukt en islamistisk gruppe tilhørende "opposisjonen" skyves lett under teppet, og at innslaget i Dagsrevyen om russiske klasebomber bar Al Nusras merke (eg.Al Qaida), var tydeligvis helt greit. Klokt nok har ikke norske media lagt vekt på opposisjonens påstand om at ISIS utgjør bare 1% av Assads "grusomheter", men at en slik framstilling bærer opposisjonens flagg, viser igjen det viktige spørsmålet: Hvem er det egentlig som er vestens hovedfiende?

I flykningleiren i det makedonske Idomeni, hvor syrere dominerte, var det skrevet på en vegg: "Fuck Maroco", men evt. lignende grove utslag mot Assad, var ikke å få øye på. Man kan vel saktens undres hvorfor det ikke har strømmet flyktninger over til Europa før, om det skulle være så grusomt å leve under denne såkalte diktatoren (Dog ikke å frita ham fra all skyld). Men hva har så Marokko med denne krigen å gjøre, rent bortsett fra marokanske leiesoldater på syrisk jord? Vel, noen ganger er konspirasjonsteorier på sin plass, dog her ingen teori, men bekreftet virkelighet, selv om det ikke snakkes så høyt om media.

 

Les mer i Friheten - friheten.buyandread.com eller i Narvesen

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering