EU kommisjonens maktapparat og hovedkvarter ruver godt i bybildet.
EU kommisjonens maktapparat og hovedkvarter ruver godt i bybildet.

De ulydige skal straffes. EU- kommisjonen i Brussel gar na ubarmhjertig til sak mot seks av sine medlemsland. Bl.a. den verdensomspen- nende finanskrisa har fort til at disse seks landene ikke har klart a overholde EUs selvpalagte budsjettregler.

Av Knut Eide

Det vil fa negative folger for disse landene. Nasjonene som skal straffes er Hellas, Frank- rike, Spania, Irland, Malta og Latvia. Disse landene har ikke overholdt EUs lover om a holde landets underskudd un- der 3 % av nasjonalproduktet. En av de mange interne for- pliktelsene i EU er at alle med- lemsland skal holde seg under denne ovre grensen. Det kla- rer selvsagt ikke de fleste av EUs medlemsland i dagens store internasjonale okono- miske krisetider. Men dette faktum ser ikke ut for a v?re noen formildende arsak for EUs styrende organer.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering