Nylig gikk Røde Kors ut med en advarsel mot utvikling av såkalte ”rasistiske biovåpen” - dvs. biologiske substanser eller organismer som bare angriper visse genotyper. Advarselen kom i en appell til alle verdens stater og alle viktige forskningsinstitusjoner om at ”forbudet mot bakteriologiske og kjemiske våpen snarest mulig må gjøres effektivt.” Men det er allment kjent at alle forhandlinger om tiltak i den retning har blitt torpedert av USA, som nekter internasjonal kontroll på sitt område.

Det er ikke uten grunn at Det internasjonale RK går ut akkurat nå. Vi har sett anthrax-skandalen, med sikre spor til USAs indre sirkler - som de ikke vil følge, enda det er drapsetterforsking det er snakk om. Vi har sett USAs kategoriske forbud mot inspeksjoner av egne laboratorier og fabrikker. Vi har som kontrast til dette sett USAs overfokusering av Iraks småpuslerier i denne retningen - stort sett rester av amerikansk overskuddsmateriell fra den gangen Saddam var stuerein i Washington DC.

Og så kom til alt overmål to vikige avsløringer nylig: Først Sunday Heralds opptrykk av den hemmelige PNAC-rapporten som Bush-administrasjonen bygger på. Deretter kunngjorde den tysk-baserte organisasjonen ”The Sunshine Project” - en privat organisasjon som overvaker produksjonen av kjemiske og biologiske våpen, og vil forsøke å hindre spredning og bruk - at USA har tatt opp igjen produksjonen av slike våpen i et hemmelig program som klart bryter med de forpliktende internasjonale avtalene som USA har undertegna. Det er Dagsavisen som melder dette 27.09. Men det har fått forbausende lite omtale i andre norske aviser.

Et felles kjennetegn for de kjemiske og biologiske våpentypene som USA nå er i ferd med å utvikle, er at det er snakk om såkalte ”ikke-dødelige våpen”. Som eksempler blir det nevnt ”gasser som er bedøvende eller såkalt psykoaktive, det vil si de endrer sinnstilstanden slik at motstanderens kampevne blir slått ut. ”Vi trenger noe ved sida av tåregass – noe som beroliger eller bedøver, får folk til å sove eller setter dem i godt humør”, sier forskingsdirektør Susan de Vine i Pentagon. Hun sier videre at ”det er mot terror-aksjoner, mot potensielt fiendtlige sivilister og oppstander disse stridsmidlene skal brukes”. – Er det en ”female touch”, en ”kvinnelig vri på tommeskruene”, det er snakk om?

Røde Kors nevner at de rasistiske biovåpnene kan endre menneskers væremåte, bevissthet, fruktbarhet og kroppstemperatur. Slike angrep kan være nesten umulig å avsløre. Dette at egne soldater enten har genetisk vern eller effektive motgifter, kan gjøre det meir fristende å bruke stoffene i krig; jamfør det republikanske partiets PNAC-plan for verdensherredømme. Når det gjelder Irak, sier Sunshine Project at Vesten kan komme i et underlig lys, spesielt dersom USA bruker forbudte kjemiske våpen i en krig som er motivert ut fra at motstanderen har slike våpen. Slikt kalles fortsatt dobbeltmoral.

Vil ikkeUSA gjøre slikt, sier du? Vi fikk nettopp et dokument fra www.globalresearch.ca. De har funnet et vitnemål fra en av det sørafrikanske Apartheid-regimets etterretningsfolk, Wouter Basson, som blei dømt i sørafrikansk høgsterett 1991. Han hadde deltatt i Gulf-krigens innerste sirkler, og forklarte at amerikanerne brukte hundrevis av kilogram av kokain, Mandrax og Ecstasy mot de irakiske troppene. De irakiske soldatene som overgav seg, hadde ”utvida pupiller, snøvla og hadde flakkende blikk.”

Den canadiske spesialisten på ikke-dødelige våpen, Dr. Nick Begich, sier det slik: ”Vår første og siste frihet som menneskelige vesener er at vi får beholde vår tenkeevne intakt og velge vår reaksjon på alle situasjoner fritt. For første gang i menneskehetens historie er denne retten trua av teknologien. Og det er ikke framtidsteknikker det er snakk om. De er på plass og i funksjon i denne stund.”

Da er de kanskje også i bruk? Og hvem kan de brukes mest effektivt imot? Naturligvis overfor verdens mektige menn og kvinner. Kanskje er det slik at det finnes et kott i Det Hvite Hus der både president, visepresident og krigsminister hver dag går inn og puster gjennom ei maske for å få en oppstiver og kunne følge USAs fremste leveregel ”Keep Smiling”. Og så står Condoleezza bak veggen og styrer kranene, med oppdrag fra gutta i de lukkede direksjonsrom, og lurer inn noen små doser av dertil egnede gasser, slik at de ikke viker av fra den rette veg? Hun er som kjent Bush-administrasjonens største entusiast når det gjelder utvikling av alle slags ”framtids-våpen”; ikke minst de ”non-lethale”.

I 1984 hette det ”Storebror ser deg”. I disse likestillingstider kommer det kanskje til å lyde: ”Big Sister gazes at you” (”Storesøster ser på deg”). Og er du ikke føyelig, kan dette enkelt og greitt endres til ”Big Sister gases you”. Men det er ikke dødelig. Dersom det kan være til noen trøst.

TVI

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering