Bushladen (2)
-
Etter at Emperor´s Clothes lanserte kompaniskapet ”Bushladen”, har begrepet fått ny aktualitet i media: To franske etterretningseksperter, Dasquié og Brizard, har i ei fersk bok beskrevet de fordekte sammenhengene vi var inne på forrige gang, og lagt noe til. Etter deres syn er den viktigste årsaka til at Afghanistan er kommet i verdens fokus følgende: ”Kasakhstan er i dag det nye Kuwait, og nærmest et anneks til Texas”.
Et anneks må man ha lett tilgang til. Og hvordan kommer man lettest til Langtvekkistan? Jo, gjennom Littnærmerestan, dvs. Afghanistan. De forteller at USA forhandla med Taliban på våren 2001, for om mulig å få bin Laden utlevert, og deretter påskjønne Taliban som USAs venner og Afghanistans etablerte makthavere. Til og med en medarbeider av årets fredsprisvinner, Kofi Annan, var med på noen av forhandlingene. Men alle overså bin Ladens maktstilling i landet, og forhandlingene med Taliban sprakk i august.
Hadde ikke det skjedd, ville vi sannsynligvis ikke hatt noen terror-aksjon 11. sept. Og afghanerne ville vært under Talibans jernhæl i mange år framover - med velsignelse fra både Bush, Jagland og Bondevik.
Etter bruddet visste mange i de indre kretser at noe ville og måtte skje. Noen visste meir enn andre. Slike som nestkommanderende i FBI, John O´Neill - en mann som arbeidde med etterretning i arabiske miljøer. Han advarte regjeringa og ba om forsterka overvaking av alle forbindelser som hadde med den saudiske kongefamilien og bin Laden-familien å gjøre. Men han fikk nei, og gikk av i protest. .Det han ikke sa, men som følger logisk av Bushladen-forbindelsen, var at president Bush jr ikke ville ha noen nærmere gransking av det systemet som han sjøl, og enda meir Bush senior, var involvert i.
Paradoksalt nok blei O´Neill etterpå sikkerhetssjef i World Trade Center, og døde der 11. sept. Før han omkom, påpekte han til de to franskmennene at den saudiske kongefamilien er tungt inne i bin Laden-familiens finanser, og folk som direkte støtter Osama bin Laden og finansierer al Qaeda, kontrollerer 15% av det saudiske nasjonalproduktet - som er store greier.
O´Neill sa også at USA var meir interessert i å sikre oljeinteressene enn å etterforske denne veritable floken av Allah og saudisk og amerikansk Mammon. Sjøl var han smertelig klar over at sammenbruddet i forhandlingene kunne få ”dramatiske konsekvenser”, som han sa. Dermed gikk det som det gikk. Vi veit ikke om FBI ville klart å avverge 11.sept. dersom O´Neill hadde fått det som han ville. Men det er forholdsvis sannsynlig. Det legger et tungt ansvar på presidenten sjøl.
Det alternative nyhetsnettverket Indymedia gjengir to alarmerende rapporter om ”innsidehandel” i forbindelse med hendingene 11.09.01. Men av forståelige årsaker har media hatt liten omtale av disse hendingene. Og det er ikke bare Bushladen-komplekset som spøker i bakgrunnen. Like mye gjelder det visepresident Dick Cheneys tidligere sjefsjobb i oljefirmaet Haliburton, og hans tilknytning til UNOCAL, som tar sikte på å bygge en olje- og gassledning gjennom Afghanistan. Bushs sjefsrådgiver Condoleezza Rice (”kokosnøtt = mørk utapå, kvit inni”), var tidligere en av sjefene i Chevron. Også to-tre andre av presidentens nærmeste medarbeidere står med olje til knes.
I dette sammensuriumet av politikere og korporasjons-kakser har ryktene florert om at ”det kommer snart til å skje noe”. Og da har alle tenkt: Det vil slå negativt ut for aksjeverdiene i en del store korporasjoner. Dermed får vi et stort tap dersom vi venter med å selge. Og så solgte de. Eller de betalte for såkalte ”salgsopsjoner” for aksjer de ennå ikke hadde kjøpt. De som solgte opsjonene, var forplikta til å kjøpe innen en viss frist. Like etterpå kom 11. sept, og aksjene sokk som steiner. Dermed kunne de lure selgerne skynde seg å kjøpe aksjene billig, og tvinge fram gjenkjøp til en langt høgere pris, fordi kjøperne var forplikta av opsjonene. Slik tjente noen mennesker millioner av dollar på denne handelen.
Men slik handel foregår stadig - og noen vinner og noen taper. Det er normalt, sier du vel.
Ikke dersom selgeren har gode forbindelser i CIA, FBI eller statsadministrasjonen, og gjennom sine kontakter der har fått opplysninger og rykter om en kommende, stor terror-aksjon som ville føre til baksmeller for børsen generelt og luftfarten spesielt. Da regnes det i alle fall i USA som innsidehandel. Derfor etterforskes diverse nåværende og tidligere CIA- og FBI-folk av USAs spesielle etterforskingsorgan for slike saker, Securities and Exchange Commission (SEC) - ei mye tøffere utgave av det norske Kredittt-tilsynet.
Og hva vil det verst tenkelige være? Jo, at pengefolk med nær tilknytning til bin Laden-familien og den saudiske kongefamilien ikke bare hadde hørt rykter, men visste med sikkerhet at noe ville skje. Og har tjent store penger på det. Men det er tema for Bushladen (3), neste kapittel i føljetongen.
TVI -
Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Kommentarer
blog comments powered by Disqus