UngKom holdt punktmarkering utenfor den polske ambassaden

(Nr 15 - 2010) Mandag 14. 06 holdt medlemmer av UngKom i Oslo en markering i og utenfor den polske ambassaden på Frogner i Oslo.

 

 

Av Robin Bergseth, leder Ungkom Oslo

 

 

Markeringa ble holdt i forbindelse med den internasjonale solidaritetsuka arrangert av Verdenssambandet for demokratisk ungdom. Solidaritetsuka blir arrangert på bakgrunn av angrepet på polens kommunister gjennom de nye lovene i Polen. Disse lovene stempler kommunisme som en "autoritær" ideologi på lik linje med nazismen. Med dette som grunnlag forbys også alle kommunistiske symboler.

 

 

Dette ser vi på som et udemokratisk angrep på kommunister, ettersom å stemple vår ideologi som autoritær er en effektiv måte å gjøre kommunistpartiet mye mindre legitimt blant befolkningen. Disse lovene kommer også i en periode der vi i Europa har sett flere angrep på kommunister og deres allierte, jamfør særlig angrepet på Tsjekkias Kommunistiske Ungdomsforbund.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering