(SJH - nr 18 - 2010) Uttalelse fra verdens kommunistpartier

 

Vi verdens kommunistpartier er overbevist om at det gjennom kamp er mulig å bekjempe NATOs krigsprofitterende og militaristiske mål og bygge en fredelig progressiv framtid med sosial rettferdighet, hvor hvert folk fritt kan bestemme sin egen framtid, ubrytelig knyttet til kampen for Sosialisme:

  • Krever stopp i våpenkappløpet, og at atomvåpennedrustningen starter med hoved- atommaktene i verden, som USA, eliminering av alle kjemiske og biologiske våpen, og slutt på militærbaser på fremmed jord.
  • Påkaller verdens arbeidere og folk, folkelige og antiimperialistiske krefter, arbeiderbevegelsen og andre sosiale bevegelser å mobilisere og styrke sin kamp for fred , mot krig og NATO. Vi bekrefter vår langtids støtte til fredsbevegelsen. Vi gratulerer Verdensfredsrådet i forbindelse med deres 60 års jubileum , og for deres kampanje mot NATO.
  • Erklærer vår hensikt å markere 65 årsdagen for seieren over Nazismen og Fascismen som en viktig dag for fred og mot den monumentale historiske fordreining som forsøker å utviske kommunistenes avgjørende rolle i folkenes frigjøring  fra Nazi-fascismens åk, og ved å sidestille nazisme med kommunisme.
  • Gjentar vår solidaritet med folkene som motsetter seg imperialismens okkupasjoner, aggresjoner og innblanding, og som kjemper vanskelige slag for sin selvbestemmelsesrett og uavhengighet, nemlig folkene i Midt-Østen, Palestinerne, Libaneserne, det Syriske folk og Sentral-Asia. Vi krever umiddelbar tilbaketrekking av alle militære styrker fra Irak og Afghanistan, og fra alle andre imperialistiske  intervensjoner over hele verden.
  • Krever slutt på provokasjonene og innblandingen i Latin Amerika og Karibia. Vi uttrykker vår solidaritet med det sosialistiske Cuba og med folkene, de politiske kreftene og nasjonale regjeringer med en demokratisk , progressiv, folkelig  og antiimperialistisk karakter, slik som Bolivariske Venezuela, Bolivia, Equador og Nicaragua. Vi krever frigivelse av de fem cubanske patriotene som er urettferdig fengslet i USA. Vi gjenopptar vår støtte til folket i Honduras som sloss for demokrati og mot kuppregimet, slik at folket kan bestemme sitt lands framtid. Vi krever tilbakekalling av USAs 4. flåte som er satt inn i Sør og Sentral Amerika, og nedlegging av USAs militære baser i regionen, Guantanamobasen og basene i Colombia. Vi fordømmer USAs militære intervensjon i Haiti, og vi krever av FN at misjonen i Haiti skal være av sivil karakter. Vi krever at solidaritetsaksjoner og samarbeidet med det haitiske folket bidrar til styrkingen av den uavhengige nasjonalstaten og den økonomiske og sosiale utviklingen i landet.
  • Uttrykker vår solidaritet med folkene i Afrika i deres kamp for retten til utvikling, og med folket i Vest-Sahara for deres rett til selvbestemmelse.                       Vi krever slutt på imperialistisk innblanding og militarisering av kontinentet, i Somalia og på deres bredder, i hele regionen Afrikas Horn, i Den Demokratiske Republikken Kongo og i Sudan. Vi fortsetter vår kamp mot USAs militære kommando på det afrikanske kontinentet (AFRICOM).
  • Uttrykker vår støtte til fredsbevegelsen, den klassebevisste fagbevegelsen, ungdommen, kvinnene og andre organisasjoner som, i Portugal, fremmer kampanje for fred mot NATO. Vi garanterer at vi vil gjøre alt vi kan for å støtte og mobilisere til kampaksjoner mot NATO og dets nye strategiske konsept som er bestemt fremmet i november 2010 i Portugal.

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

nato


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering