(SJH - nr 15 - 2010) Sommeren har nådd også oss i det kalde Norge. Og selv om den har kommet i små porsjoner, og litt ulike fordelt, så nyter vi den, vi nyter sommerferien, og mange av oss følger spent med på Fotball VM i Sør-Afrika. Høyere nivå og mere jevnt fordelt over hele verden, og mange spennende kamper.

I ly av fotballgleden og sommerfesten kaldt beregnet, siger US  hangarskip Harry S. Truman , atomubåter og andre krigsskip bestykket med kraftige langtrekkende kanoner og raketter gjennom Suez kanalen på vei til den iranske kysten. USAs sjøstridskrefter følges av israelske militærfartøyer med like avansert bestykning, som skal kontrollere og stanse skip som frakter nødvendig import og eksport som er viktig for den iranske økonomien.

USA fikk med støtte fra England, Frankrike og Tyskland, gjennomslag i Sikkerhetsrådet for en hard resolusjon mot Iran, som ble fulgt opp av en enda hardere resolusjon fra EU-landene.

USA lader opp til krig i Midt-Østen, med støtte fra sine europeiske allierte i Nato. Ifølge Madelaine Albright kan førsteslag med atomvåpen være akseptabelt i Natos nye konsept, når en er i konflikt med nasjoner som har eller en hevder er i ferd med å skaffe seg atomvåpen.

Israel har i dag moderne våpen, også atomvåpen levert fra USA. Norge hjalp  dem til å få utviklet atomvåpen, og bli en anerkjent atommakt. Dagens fascistiske sionistiske regjering i Israel fungerer utmerket som imperialismens politi i Midt-Østen, og har ingen skrupler i den situasjonen imperialismen holder på å skape, med å følge madam Albright , og være den første til å trykke på knappen.

USA og EU er kraftig rammet av kapitalismens overproduksjonskrise. Børsene gir stadige negative signaler, og det er negativ utvikling i realøkonomien både i USA og EU.

Arbeiderklassen i Hellas, Portugal og Spania viser tydelige tegn på at de ikke vil la seg diktere av deres sosialdemokratiske regjeringspartier. Den militante delen av fagbevegelsen hvor kommunistene står sterkt, får stadig større oppslutning, på tross av de millioner av dollar og Euro som i dag satses på ensidig anti-kommunistisk løgnpropaganda i alle media.

Krigsindustrilobbyen og storfinansen i USA har vind i seilene, og fredsprisvinner Obama sa i sin tale i Oslo, mer eller mindre, at han var for fred, men at han var for krig for å få til en fred som var slik han mente den skulle være.

USAs og EUs ledende politikere og militære vet at Iran ikke vil tåle de overgrep imperialismen utsetter dem for. De går derfor med åpne øyne for å starte en krig.

Dette har i ly av sommer og Fotball VM fått bygge seg opp, og  befolkningene er fullstendig uforberedt. Imperialismens politiske ledere satser på at deres befolkning "blir tatt på senga" av konfliktens og krigens dynamikk. Krig skaper krigspsykologi, som media håndterer helt ensidig til støtte for en imperialistisk krig, ut fra "krav til rikets sikkerhet". Her i Norge har vi også ny "terror lovgivning", og dessuten "Beredskapslovene" fra 1950-åra, som kan aktiviseres over natta av Utenrikskomiteen på Stortinget, med begrunnelse i rikets sikkerhet. Da kan ledende kommunister o.a. motstandere av krigspolitikken bli kriminalisert og søkt definert som terrorister og internert, selv om vi kommunister har fred som vårt øverste mål. Hensikten er selvfølgelig, at en ikke skal kunne bidra til å organisere en effektiv folkebevegelse mot krigspolitikken.  Det er antakelig ikke tilfeldig at vårt kontor torsdag 24. juni d.å. ble beæret av besøk fra en amerikaner, som offisielt var ute i et forskningsoppdrag.

Norge er i dag tett vevd inn i imperialismens nett gjennom Nato, og er en av Natos store våpenprodusenter. I en internasjonal krigspsykologi kan USA og deres allierte også starte en krig på den Koreanske halvøya, som de har bygget opp til, og vil høyst sannsynlig få støtte fra Japan, som er i en elendig økonomisk forfatning pga. kapitalismens overproduksjonskrise. I en slik situasjon kan USA gi seg selv mye større slingringsmonn overfor sin egen befolkning og overfor verdensopinionen , og foreta nye overgrep for å stoppe den sosiale utviklingen i Latin-Amerika.

I en slik situasjon med terrorlover og militær håndhevelse kan arbeiderklassen i Hellas, Portugal, Spania, Italia m.fl. og i USA settes på plass, for at Kapitalismen i denne omgang skal overleve med fascistiske metoder.

Jeg får avslutte med Fidel: Jeg skulle så gjerne tatt feil!

 

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

fotball

vm


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering