I sovjet-tiden: Politiet bar ikke våpen

(1 - 17)I sovjet-tiden patruljerte politiet uten batonger, håndjern og pistoler med seg. Det fantes ikke opprørspoliti, eller private sikkerhetsselskap. 

Ingen sikkerhetsvakter i butikker, på skoler eller sykehus. Ingen kodelås eller calling ved inngangsdørene. Alle hadde åpen inngang til Rådhuset i Moskva, og ingen trengte pass.


Nå trenger eiendommer og deres eiere sikkerhet. I den moderne verden må entreprenører beskytte sine barn, fordi barna kan bli kidnappet for løsepenger. I det moderne dagers Russland bærer politiet sikkerhets-vester, batonger, håndjern og til og med maskingevær. I moderne dagers Russland er skoler blitt festninger. Antall sikkerhetsvakter i kjøpesentre kan være flere enn antall kunder. Likevel garanterer disse sikkerhetstiltakene ikke sikkerhet.


Når tenåringer og selv barn blir kriminelle, betyr det at samfunnet de lever i er helt sykt. Noen skylder på moderne film og TV-industri for den økte kriminalitet. Selvsagt vil scener med grusom vold og helt utenkelig brutalitet på TV forårsake ureparerbar skade på barns psyke. Mindreårige blir tilpasset brutalitet og vold. De blir forledet til å tro at det ikke er noe galt med drap og vold.
Det er verdt å nevne at i Sovjet-tiden, da inneholdt selv detektiv-historier og krigsfilmer ikke naturalistisk scener. Sovjet-filmer fokuserte på soldaters heltemot og på intriger i mordetterforskningen i stedet for fokus på lik i obduksjonsrom, sundrevne lemmer og en menneskelever i et glasskrukke.
Allikevel handler ikke hovedgrunnen til økt kriminalitet om massemedias påvirkning på menneskets psyke. Hovedgrunnen handler om menneskets holdning til eiendom. Børst vekk fyllebataljer, hooliganisme og sjalusi, da er majoriteten av alvorlige forbrytelser grunnet i ønsket om å ha eiendom.
Under tiden med sosialisme, da selv en vanlig leilighet ikke tilhørte dem som bodde i den (man kunne verken kjøpe eller selge leiligheter), for ikke å snakke om jord, fabrikker, banker osv., var ønsket om å besitte eiendom redusert til et minimum. Nå for tiden når prinsippet om privat eiendom er et av de dominerende i vårt samfunn, kjemper alle mot alle for fortjeneste, arv osv.
Det er der forbrytelser kommer fra; det er grunnen til at du kan se bevæpnet politi i fredstid.
Pravda.Ru

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering