• Hjem
  • Politikk
  • Saeed Shirzad har sultestreiket siden 7.12.16
Saeed Shirzad har sultestreiket siden 7.12.16

(3 - 17) Den kurdisk politiske aktivisten Saeed Shirzad fra byen Kermanshah er 29 år gammel. Saeed Shirzad har jobbet for barn og arbeideres rettigheter, og ble arrestert av den Islamske revolusjonsgarden den 8. juni 2014.


Saeed Shirazad er nå i Rajai Shahr fengselet i byen Karaj. Han ble beskyldt for å true Irans nasjonale sikkerhet grunnet sammensvergelser. I avdeling 15 i Teheran revolusjonære domstol ble han dømt til fem års fengsel. Første gang han ble arrestert av politiet fra den islamske republikken Iran, var mens han var opptatt med å gi førstehjelp til jordskjelvofre i Øst-Aserbajdsjan. Det var i september 2012.


Han startet drikke- og sultestreik 7.desember 2016, ved å sy leppene sammen. I skrivende stund fortsetter han streiken. Han er derfor blitt ekstremt svak, og har fått smerter i nyrene og magen.
I forrige uke(uke 2) ble han overført til fengselsklinikken for behandling, men han nektet å ta medisin og uttalte: "Jeg vil fortsette sultestreiken slik at verdens menneskerettsaktivister skal høre min stemme og de andre stemmeløse i fengsel."


Den kurdiske politiske aktivisten har også forfattet et brev som ble publisert utenfor fengselet.
I brevet heter det at kurdiske politiske fanger er utsatt for grusom tortur, og at torturen skjer både dag og natt. Når familiemedlemmer av politiske fanger kommer for å besøke oss, blir de arrestert i besøksrommet uten grunn. Politiske fanger blir ikke sendt til behandling når de er syke.

Flere av de innsatte i Rajai Shahr Karaj fengselet viste sine bekymringer i et støttebrev om situasjonen og den fysiske helsen til Saeed Shirzad. I brevet krever de at saken hans blir behandlet omgående. Amir Salar Davod, advokaten til Saeed Shirzad, sier at han gikk til streik fra 7.desember i fjor for å protestere mot den dårlige behandlingen fengslede utsettes for av iranske myndigheter. Han kalte det "en stille død for fanger i Rajai Shahr fengselet". Advokat Amir Salar er bekymret for helsen til Saeed. Samtidig krever han at myndighetene går i forhandlinger med Saeed Shirzad for å finne en løsning før det blir for sent.


Amir Salar sier at Saeed Shirzad er uskyldig fengslet, og at han bare har jobbet for barn og arbeideres rettigheter. Advokaten sier videre at dette gjelder for flere av de fengslede.
Kilde: De kurdiske nyhet nettsider: www.kurdpa.net, www.rojikurd.net

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering