• Hjem
  • Politikk
  • Solberg og Brende i godt selskap: Fascister omskriver historien om 2. verden
I Europa er revisjonister i full gang med å omskrive historien. Nazisme og fascisme blir hyllet, mens de som kjempet mot demoniseres og forties. I samme spor har Norge i FN latt være å fordømme glorifisering av nazismen.   ■	Her demonstrerer ukrainske og russiske folk mot den USA-støttede fascismen i Ukraina med innstalleringen av et pro-amerikansk regime i Kiev. USAs monopolkapital har siden 2. verdenskrig samarbeidet og konspirert med fascister over hele verden for å underlegge seg kloden.
I Europa er revisjonister i full gang med å omskrive historien. Nazisme og fascisme blir hyllet, mens de som kjempet mot demoniseres og forties. I samme spor har Norge i FN latt være å fordømme glorifisering av nazismen. ■ Her demonstrerer ukrainske og russiske folk mot den USA-støttede fascismen i Ukraina med innstalleringen av et pro-amerikansk regime i Kiev. USAs monopolkapital har siden 2. verdenskrig samarbeidet og konspirert med fascister over hele verden for å underlegge seg kloden.

■ Paul Craig Roberts understreker: «Alle i Europa må vite at Washington vil kontrollere de historiske forklaringer, og jobber hardt med å omskrive historien om 2. verdenskrig. Washington vil fjerne alle beretninger om Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland» (Friheten 10/2015).

Statsminister Solberg og utenriksminister Brende var inviterte til 70-årsmarkeringen i Moskva, men lot være å reise. Våre ministre er i skikkelig godt selskap.

Sønner og døtre av fascister og nazifiserte østeuropeiske immigranter i USA, driver nå en svært aktiv omskriving av historien med å benekte at Sovjetunionen spilte en avgjørende rolle i seieren over nazismen. Foreldrene flyktet fra sine nazi-forbrytelser, og ble beskyttet av USA i årene etter krigen, godt hjulpet av CIAs «Operasjon Paperclip».

I USA dannet emigrantene høyreekstreme grupper rundt samleorganisasjonen «Captive Nations» («fanget folk»). USAs myndigheter ga gruppene fri utfoldelse, og ut av disse konstellasjoner av fascistorganisasjoner dukket det opp ideologiske etterkommere som i dag dominerer høyreekstreme politiske miljøer i østlige og sentrale Europa.

Ikke-statlige organisasjoner bygget opp rundt emigrantene i USA, som for eksempel Heritage Foundation, American Enterprise Institute (AEI), Brookings Institutions og George Soros-finansierte Human Rights Watch (HRW), presser nå kraftig på for å omskrive historien om 2. Verdenskrig.

Det synes som om omskriverne heller velger å markere bekjempelse av nazistenes marionettregimer i Ukraina, Hviterussland og de baltiske land med sorg og stor fortvilelse, enn å anerkjenne Sovjetunionens seier over nazismen.

NATOs vasallstater i sentrale og østlige Europa er betydelig involvert i propagandakrigen mot Russland. Oppdraget var å sørge for at markeringen 9. mai i Moskva fikk liten internasjonal deltakelse.
Dagene før 9. mai advarte tidligere leder for tsjekkisk militær etterretning høylytt mot «omfattende russisk spionasje» i Praha. Sammen med USAs ambassadør forsøkte han å presse president Milos Zeman fra å reise til Moskva (Friheten 10/2015).

Praha er viktig for Russlands relasjoner med Vesten. Den tsjekkiske republikk nekter fortsatt å ha NATO-tropper på sitt territorium, selv om landet huser anti-russiske aktiviteter som Radio Free Europe/Radio Liberty (av Paul Craig Roberts kalt «Radio Gestapo Amerika»), og ulike Soros-sponsede ikke-statlige organisasjoner (NGOs).

Tre tidligere USA-ambassadører i Ukraina, Steven Pifer, John Herbst og William Taylor, oppfordret frekt og freidig den britiske statsminister Cameron, den franske president Hollande og Tysklands kansler Merkel, om ikke å delta i Moskva, men heller delta i en «Victory in Europe Day»-seremoni i Kiev.

De «tre hjelperne» for USAs «diplomati» nektet for at markeringen i Kiev, ville skje sammen med nynazister og gammelnazister i full mundur, inkludert supportere av Adolf Hitler og den ukrainske nazileder og SS-fullmektig Stepan Bandera.

Pifer, Herbst og Taylor er ikke alene om å oppfordre til å markere 9. mai i Kiev, hvor nynazister og høyreekstreme fra hele Europa samles og nyter politisk og militær respekt. Pifer jobber for Brookings Institution, et hovedsenter for anti-russisk agitasjon, mens Herbst var sjefshjelper for USAs Agency for International Development/CIA-støtte for «Orange-revolusjonen» i Kiev i 2004, og for å utvikle pro-vestlige massemedier i Ukraina.

Taylor som sjefskoordinator for USAs hjelp til tidligere Sovjetunionen og Øst-Europa, samarbeidet tett med Soros-organisasjoner og National Endowment for Democracy (NED), for å kanalisere finansiering til pro-amerikanske høyreekstreme grupper i regionen.

Samtidig som de politiske lederne for de baltiske stater oppfordrer til boikott av seiersdagen i Moskva, er de verter for ulike nazi-feiringer i sine respektive hovedsteder.

Litauens president Dalia Grybauskaité, med akademisk grad fra Georgetown University Foreign Service School i Washington, som er et favorittsted for CIA-rekruttering, gjør ingenting for å hindre den årlige markering på gravstedet til Litauens nazileder Juozas Ambrazevicius Brazaitis.
Brazaitis var sentral i bygging av konsentrasjonsleirer i det baltiske området. Kroppen hans ble for fem år siden hjemsendt fra Putnam Connecticut i USA, til Litauen og regravd i Kaunas under full militær honnør.

Estlands president Toomas Hendrik Ilves, som er tidligere leder for Estland-avdelingen i den CIA-finansierte Radio Free Europe, sørget for at regjeringen i 2007 fjernet en statue i Tallin over Sovjet-seieren. Statuen ble flyttet til en utkant av byen nær NATOs moderne cyberkrig-senter.

Og samtidig med at Latvias ledere møtte sine baltiske kolleger for å feire NATO-boikotten av Moskva, paraderte veteraner og støttespillere av «Legion Latvia», en Waffen SS-divisjon under tysk kommando, stolt gjennom Rigas gater. Nazi-marsjen har vært en årlig tradisjon siden 1991. Latvias president Andris Berzins gjør ingenting for å hindre marsjen, og finner det avskyelig at vestlige ledere møtes i Moskva for å markere seiersdagen over Hitler-regimet.

Europarådets polske president Donald Tusk og Polens president Bronislaw Komorowski har slått seg på lag med sine baltiske venner i forsøket på å omskrive historien om 2. verdenskrig. Polske utenriksminister Grzegorz Schetyna påsto at ukrainere, ikke russere, frigjorde Auschwitz. Til det svarte Russlands utenriksminister Lavrov: «Det er en allmenngyldig kunnskap at Auschwitz ble frigjort av Den Røde Hær, der alle nasjonaliteter gjorde en heroisk innsats». Lavrov tilføyde at Polen «spotter» historien.

Og spotting er nettopp det USA-NATO driver med, ved å nekte offisielle representanter i «frie og uavhengige» stater som Norge, Frankrike og Storbritannia å delta i Moskva. Er det «diplomatene» i USAs ambassade i Oslo som styrer det offisielle Norge? Vi vet hva USA-«diplomatene» i Kiev og Damaskus («opprørsleder» Robert Ford) er gode for.
Kilde: Wayne Madsen: «The Neo-Con Attempt to Rewrite the History of World War II» - Voltaire Network 25.03.15; Strategic Culture Foundation

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Slaget om Moskva

Luftforsvaret i aksjon i Moskva

Boka Moskva 1941 av Rodric Brathwaite (Norsk utgåve på Damm, 2007) er interessant lesnad. Forfattaren, tidlegare britisk ambassadør i Sovjetunionen...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering