Fjern avgiftene på strøm!

Gjennom politisk vedtak fjernet man offentlig styring med kraftprisene. Energiloven av 1991 overlot prisfastsettelsen til markedskreftene.

Av Harald Ø. Reppesgaard

NKP Midt-Norge

Markedet har ført til dyrere strøm for vanlige mennesker og industrien, selv om de siste blir subsidiert. Årlig får vi prissjokk på strøm på grunn av markedets anarki. Ingen vet hva som venter oss av strømregninger fra måned til måned.

Det er vårt politiske regime som må ta ansvaret for det uføre som Midt Norge og Nord Norge er kommet i med strømpriser som en jojo fra 10 til 40 ganger høyere enn i sør.

Staten eier vel 90 % av kraftverkene og har et definitivt ansvar for å gi alle innbyggere stabil, lik og levelig strømpris. Det er ført en katastrofalt unnfallende energipolitikk av borgerlige og rødgrønne regjeringer. Staten har derfor ingen legitim rett til at vanlige mennesker skal betale seg i hjel ved hver kraftkrise.

Kun abonnenter kan lese hele artikler
Meld deg inn nå!

Energiloven - en tragedie

Elprisen fra 1990-2019

Lov av 29. juni 1990, omhandler produksjon, omforming, overføring, omsetning, fordeling og bruk av energi. Loven åpnet for et fritt marked for kjøp...


Stikkord

strøm

avgift


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering