George Bush, Luis Posada Carriles og Adolf Hitler|||Andy Nugent
George Bush, Luis Posada Carriles og Adolf Hitler|||Andy Nugent

Francisco Chavez Abarca, ettersøkt av Cuba, ble arrestert 1. juli på flyplassen i Caracas, Venezuelas hovedstad, med falskt pass.

Av Terje Enger, Cubaforeningens leder

Han regnes som Luis Posada Carriles sin høyre hånd. Carriles, som har bånd til CIA, er ettersøkt for sprengningen av et cubansk passasjerfly i 1976, mens Francisco Chavez Abarca i samarbeid med en annen terrorist, Ernesto Cruz Leon, skal ha sørget for sprengning av bomber på cubanske hoteller i 1997. En av disse drepte en ung, italiensk turist, Fabio di Celmo.

Francisco Chavez Abarca satt nylig fengslet i to år i El Salvador som leder for en bande som drev med biltyverier, men rettsapparatet der overså de mer alvorlige anklagene mot ham.

 

Hva ville Chavez Abarca (som er fra El Salvador) i Venezuela, hvor han vet at sjansen for å bli tatt er stor? "Jeg er sikker på at denne mannen ikke kom hit som turist. Han kom for å plassere bomber, og for å jakte på et trofé som gir en høy pris; mitt hode” sa Hugo Chavez, og la til at han kom til å skjerpe sikkerheten.

Chavez sa at den mistenkte salvadoraneren, Francisco Chavez Abarca, ble fengslet ved ankomsten av Venezuelanske sikkerhetsagenter og er siktet for å ha plassert bomber i Havanna i 1997. Han kalte ham ”en stor terrorist” som står i nær kontakt med den militante eksilcubaneren Luis Posada Carriles, en tidligere CIA agent ettersøkt for planleggingen av sprengningen av et cubansk passasjerfly i 1976 som førte til at 73 mennesker ble drept.

"Jeg er ikke i tvil om at denne mannen kom hit for å drepe meg” sa presidenten.

 

Chavez har I årevis forlangt at USA skal utlevere Posada så han kan bli stilt for retten anklaget for planlegging og utførelse av den nevnte flysabotasjen mens han bodde i Caracas. Posada har benektet anklagene mot ham.  Chavez poengterte at Posada hadde bodd mange år i El Salvador, som også er arrestantens hjemland.

 

Cuba har lagt ut en såkalt "red notice" gjennom Interpol for å få pågrepet denne salvadoraneren, som også lurte seg inn til Cuba for noen år siden med oppdrag å myrde Fidel Castro. Alt i følge Chavez, som også la til at cubanske myndigheter tror det var han som plasserte hotell bombene i diskoteket April 2, 1997, og senere i 15 etasje på samme hotellet. Cuba mistenker ham også for bombeattentatet på et Cubansk offentlig turist kontor i Mexico 24. mai, 1997, og at han har drevet rekruttering for å få andre til å sprenge turist steder på Cuba i 1997 og 1998.

 

Ved ankomsten til Simon Bolivar International Airport, oppgav arrestanten falsk navn, men vedkjente seg senere sin identitet. Chavez sa at Venezuelanske myndigheter forhører arrestanten og at planen er å utlevere ham til Interpol så han kan bli sendt til Cuba.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering