friheten

avisa med Nyhetene bak Nyhetene - 78. årgang

Flere drept i konflikt mellom peshmergastyrker og iranske styrker

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået Kurdistan Media, angrep den 3.1.2018 klokken 15:00 iranske styrker fra den Islamske revolusjonsgarden landsbyen Zewah piran, som tilhører den Øst-kurdiske byen Piranshahr. Iranske styrker har slått sivile folk fra landsbyen Zewah piran, og brukte vold mot folket på en aggressiv måte, bekrefter øyenvitner og folk fra landsbyen. Ifølge rapporter, har de iranske styrkene fullstendig ødelagt flere av husene til landsbyboere i Ziweh.

I dette angrepet, for å forsvare det kurdiske folket, kom en gruppe peshmerga fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI) i væpnet kamp med regimets styrker. I denne kampen ble 6 soldater fra den islamske revolusjonsgarden drept, og flere såret. Alle peshmergene forlot kampstedet uskadet, melder det demokratiske partiet i iranske Kurdistan(PDKI). Militærbasen (Hamzeh) fra den Islamske revolusjonsgarden bekreftet i sin uttalelse at tre Iranske soldater ble drept i denne trefningen.

Det er verdt å nevne at organisasjonskommisjonen for det demokratiske partiet i iranske Kurdistan(PDKI) den 3.1.2018 rettet en advarsel mot de iranske styrkene.

Peshmergastyrker i kamp mot Iran

Peshmergastyrker i kamp mot Iran

■ Den islamske revolusjonsgarden skyter med store og kraftige kanoner mot både øst og sør Kurdistans landsbyer og områder for å drepe peshmergene fra...
RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

 

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard
Redaktør: Terje Bjørlo
Vevredaktør: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgivar: Norges Kommunistiske Parti
Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 2017 - Republisering

Nettløsning ANS NyFritid Media

FRIHETEN
Friheten er ei norsk månadsavis, med ei lang historie, ho blir redigert av ein frivulleg redaksjon og er basert på frivullegheit. Difor treng me og bidrag, både økonomisk, innhaldsmessig og andre oppgåver. Støtt oss!

Avisa vert utgitt av Noregs Kommunistiske Parti, og er den enaste avisa som vart etablert illegalt under 2. verdenskrig som fortsatt utgis.
Avisa skriv ikkje om det du finn i alle andre avisar, og det er nok derfor me opplevar auke i både tingarar og laussal.
Avisa, ho er systemkritisk og analytisk, djuptgåande og skriv om alle emner. Avisa kjem to gonger i månaden, vil du tinga ho?

Harald Øystein
,
ansvarleg redaktør